taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
iclod spectacol colinde

Spectacol de colinde la Iclod

În ajunul Anului Nou, la Centrul Cultural din Iclod a avut loc cea de a V-a ediţie a spectacolului de colinde „Larg deschideţi poarta sufletelor noastre/ N-am venit să cerem, am venit să dăm…”, organizat de Primăria şi Consiliul Local şi Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş”.

De remarcat perseverenţa cu care edilii comunei Iclod şi asociaţia culturală oferă an de an, la final de an, acest concert, onorat de câteva sute de spectatori.

In debutul spectacolului de marți, primarul Emil Pîrţoc a urat Sărbători fericite şi La mulţi ani tuturor locuitorilor celor cinci localităţi componente ale comunei.

Apoi au făcut urări de sărbători tinerii ansamblului „Dansatorii de pe Someş”, iar pe scenă au urcat membrii Orchestrei de mandoline a Bisericii Penticostale din Livada, condus de Sorin Banyoi. A urmat Corul Şcolii Gimnaziale Iclod, dirijat de prof. Monica Sălăgean, după care talentaţii jucăuşi ai Ansamblului „Dansatorii de pe Someş”au interpretat o Târnăveană.

Nu puteau lipsi nici în acest an membrii grupului folcloric „Tradiţii Ormănene” cu inedita lor şezătoare populară specifică satului de la marginea comunei Iclod.

iclod spectacol colinde

Multe aplauze au primit tinerii interpreţi de muzică populară Roxana Suciu, Diana Roman şi Ioana Maria Câmpan, prezenţe obişnuite la acest frumos spectacol.

O supriză plăcută a fost evoluţia de excepţie cu un program de colinde a Corului „Sfântul Nicolae” al Parohiei Ortodoxe Iclod.

Concertul s-a încheiat cu un joc tradiţional din zona Iclodului, prezentat de „Dansatorii de pe Someş”.

Szekely Csaba

imagini foto: Lucian Vișan, Facebook

sus(6)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns