taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
iclod spectacol colinde

Spectacol de colinde la Iclod

În comuna Iclod se respectă tradiţiile. Avem aici în vedere valorificarea şi promovarea vechilor obiceiuri populare, dar şi perpetuarea unor manifestări culturale de amploare.

Una din ele a avut loc joi seara în sala Centrului Cultural, la ediţia a VII-a a concertului de colinde de Crăciun „Larg deschideţi poarta sufletelor voastre, N-am venit să cerem, am venit să dăm”.

Spectacolul organizat de Primăria şi Consiliul Local Iclod în colaborare cu Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş” s-a bucurat de interes, cu un public mare succes, care a avut ocazia să asculte cele mai frumoase colinzi şi cântece de Crăciun, unele din ele provenind de pe meleagurile someşene, chiar din zona Iclodului.

Spectatorii au avut parte de un program bogat şi cu artişti de toate vârstele, de la copii de 7-8 ani până la horitori de 80 de ani. Au colindat corul Şcolii Gimnaziale Iclod, Ansamblul folcloric „Tradiţii Ormănene” condus de Aurora Cozma, Grupul de tineri „Preotul Luca” din Iclod condus de preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Iclod, Nicu Claudiu Herinean, Grupul „Sf. Nicolae”, format din 15 corişti al Bisericii Ortodoxe Iclod, dirijat de pr. Nicu Claudiu Herinean, Ansamblul folcloric „Dansatorii de pe Someş” coordonat de Emil şi Janina Bodea şi interpreţii de muzică populară Ioana Maria Câmpan, Bogdan Găbudean, Anuţa Nemeş-Mânecan, Crina Bujiţă, Ioana Roman şi Lidia Şom. Invitat special: Năstăcuţa Iuga din Maramureş. În premieră, tinerii Ansamblului „Dansatorii de pe Someş” au susţinut un moment folcloric specific Iclodului, „Uratul Colacului”.

iclod spectacol colinde

iclod spectacol colinde

iclod spectacol colinde

foto: Lucian Vișan

La sfârşitul reprezentaţiei, cu toţii s-au reunit într-un colind tradiţional, urând tuturor sărbători fericite şi un an nou cu sănătate şi cu multe împliniri.

Prezentatorul spectacolului a fost chiar primarul Emil Pîrţoc, care a urat localnicilor sărbători binecuvântate şi realizări bogate în anul care bate la ușă.

Szekely Csaba

sus(23)jos(0)

Lasă un răspuns