taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
spargere bancomat

Spargerile de bancomate în România se înmulțesc, dar nu se confirmă „mama lui Satan” – VIDEO

Cel mai recent caz de spargere prin detonare de explozibil a unui bancomat alimentează speculațiile privind modul de operare al răufăcătorilor.

În noaptea de 18/19 mai, în jurul orei 4, un bancomat din București a fost spulberat de o explozie. Hoții erau mascați și au reușit să pună mâna pe sute de mii de lei.

Primul caz de acest gen din România s-a înregistrat în luna octombrie 2018, iar de atunci și până în prezent, la nivel național au fost înregistrate în total șase cazuri de distrugere și tentativă de furt calificat și trei cazuri de distrugere și furt calificat.

Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen, în ultimii ani, precizează Poliția Română.

Din datele existente, a reieșit faptul că, în comiterea unor astfel de infracțiuni în statele europene sunt implicați și cetățeni români, întrucât autoritățile din aceste state au probat activitatea infracțională a unor grupuri de români (ex. – Austria și Spania).

În cazurile înregistrate în România, polițiștii desfășoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz și cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române.

De asemenea, în instrumentarea cazurilor, se cooperează, la nivel european, cu Europol și au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autoritățile din Spania, Italia, Franța, Germania și Austria, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici.

În cadrul activităților desfășurate pentru documentarea cazurilor din Timiș – distrugere și tentativă de furt și Arad – distrugere și furt, a fost probată activitatea infracțională a unei grupări infracționale, iar membrii acestei grupări au fost deja reținuți și ulterior arestați preventiv, iar la acest moment sunt trimiși în judecată.

Totodată, din cercetări s-a stabilit că sunt mai multe grupuri infracționale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfășoară activități pentru documentarea activității infracționale a acestora.

În urma verificărilor efectuate, nu a rezultat folosirea substanței cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetonă-Triperoxid) – ,,Mama lui Satan” în cazurile înregistrate în România.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns