taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
gherla intersectie semafor

Șofer în dilemă la semaforul buclucaș de la liceul Petru Maior, cine a greșit – VIDEO

Un șofer care circula prin intersecția nou semaforizată de la liceul Petru Maior din Gherla a rămas confuz după ce-a trecut printr-o situație nu tocmai plăcută.

Conducătorul auto intenționa să vireze la dreapta, iar la un moment dat, semaforul buclucaș pentru două benzi, la un drum cu o singură bandă, i-a dat verde. Întrucât în fața sa se afla o altă mașină, șoferul din spate a făcut o manevră de ocolire prin dreapta, cu intenția să-și continue drumul. Șoferul din fața sa l-ar fi observat și aparent, i-a tăiat calea, însă fără să semnalizeze.

„După parerea mea, semafoarele de la intersecția liceului Petru Maior sunt amplasate aiurea, îndeosebi cele intermitente cu viraj dreapta. În acest sens, cer părerea publicului, dacă eu am procedat corect sau cel cu autovehiculul din fața mea, situație petrecută pe 11 februarie. Pedeapsa oricum mi-am luat-o, am fost dus încet până în autogară, să mă ,,calmez”, că doar eu nu aveam BMW”.

Momentul a fost înregistrat pe camera de bord a mașinii din spate.

video în continuare

Ce spune poliția

Polițiștii spun că nu este corectă încadrarea la semafor pe lângă mașinile aflate pe banda principală, pentru a vira la dreapta. „Se știe că este interzisă circulația pe banda de urgență. Toți șoferii trebuie să circule pe banda principală și să avanseze în funcție de lumina semaforului. În cazul de față, șoferul din spate care a ocolit prin dreapta a efectuat de fapt o depășire pe partea dreaptă, care este ilegală. Șoferul din față nu a greșit, s-a încadrat corect, avea verde spre dreapta și a făcut virajul pentru înaintare”.

Pe de altă parte, șoferii care se încadrează pe marginea trotuarului pentru a vira la dreapta spun că semaforul este prost gândit și că nu ar fi normal să stea în coadă la roșu dacă au verde la dreapta.

Problema semaforizării care bagă în ceață participanții la trafic a fost discutată și în ședința de consiliu local, unde s-a propus „să-l mai lăsăm un pic așa”.

sus(4)jos(27)

Lasă un răspuns