taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
bacalaureat lucrare scris examen anulat

Smecherii la bacalaureat: doi elevi s-au ales cu lucrările anulate din cauza scrisului diferit – FOTOCOPII

Important e să iei bacul, chiar dacă îți scrie altcineva lucrarea. Asta pare că au avut în cap doi elevi, iar în timpul examenului au dat foile altor colegi pentru a le scrie subiectele. Numai că la corectare, cadrele didactice au observat scrisul diferit. Totul s-a întâmplat în Dambovița.

O echipă de control din cadrul Ministerului Educației Naționale a efectuat vineri, 7 iulie și luni, 10 iulie, o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din București, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Moreni, ambele din județul Dâmbovița.

Controlul a avut ca tematică verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017.

Mai exact, verificările au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări au fost trimise spre evaluare în municipiul Bucureşti.

lucrarea 1

bacalaureat lucrare scris examen anulat

lucrarea 2

bacalaureat lucrare scris examen anulat

În urma analizei documentelor puse la dispoziție, echipa de control apreciază că cele două lucrări au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor.

Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”.

Prin urmare, echipa de control a propus următoarele măsuri, aprobate de ministrul Educației Naționale:
1. Menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.
2. Recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidați la celelalte două discipline de examen.
3. Anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

sus(5)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns