taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
gherla centru soare biserica catedrala armeneasca szamosujvar apus

Slujbă în rit armenesc la catedrala din Gherla

La începutul anului s-a luat decizia ca în fiecare ultimă duminică a lunii, slujba să fie săvârşită în rit armenesc la catedrala armenească din Gherla, iar în celelalte weekenduri, liturghiile să fie ţinute în rit romano-catolic. Hotărârea a fost respectată, iar creştinii armeni şi romano-catolici sunt informați din timp despre programul slujbelor duminicale.

Duminică, 25 octombrie, ultima a lunii, a avut loc o slujbă în rit armenesc, la care au participat şi mulţi enoriaşi de religie romano-catolică, având în vedere faptul că că lăcaşul de cult franciscan de pe strada Bobâlna este în plină renovare.

Catedrală armenească din centrul orașului poate găzdui peste 500 de creştini, aşa că sunt satisfăcute cerinţele referitoare la respectarea distanţării în această perioadă de epidemie cu Covid-19. Aşa s-a întîmplat şi duminică, când participanții au purtat mască de protecţie, iar la intrarea în biserică au fost puse la dispoziție recipiente cu dezinfectant.

Slujba de rit armenesc a fost săvârșită de preotul paroh Küsmödi Attila, iar corul reunit al bisericilor armenești și romano-catolic din localitate, dirijat de Molnár Árpád, a interpretat cântece religioase în limba armeană.

La liturghie au fost prezenți și membrii ai comunității armenești din Cluj-Napoca, unii dintre ei cu origini gherlene.

În cadrul slujbelor de la catedrală se fac și rugăciuni comune pentru rezolvarea pe cale pașnică a conflictului din Nagorno-Karabah, unii dintre localnici având rudenii în Armenia. Aceștia urmăresc cu îngrijorare situația acestui conflict și se roagă pentru pace.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(11)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns