taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
slujba biserica gherla szamosujvar live facebook

Slujba de la biserica armenească transmisă pe Facebook, pentru ca oamenii să stea acasă

Măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus afectează deopotrivă bisericile și credincioșii, obișnuiți să meargă în fiecare duminică la slujbă.

Duminică, în premieră, creştinii armeni şi romano-catolici din Gherla au avut parte de o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila, transmisă online.

La sfârșit de săptămână, catedrala armenească din centrul orașului a fost deschisă pentru acces doar în holul de la intrare, iar obişnuita liturghie a fost susținută de preot din sediul parohiei.

La sfârşitul slujbei, preotul s-a rugat pentru toţi bolnavii şi bătrânii și a adresat tuturor îndemnul de respectare a măsurilor luate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Preotul a anunţat și programul următoarelor slujbe, care vor fi transmise tot online, pe Facebook, pentru că lăcaşurile de cult rămân închise până cel puțin la finalul lunii martie.

Pe 25 martie, creştinii armeni din Gherla sărbătoreau în fiecare an hramul Bisericii „Sfântul Solomon”, prima biserică armenească din oraş, construită între 1723 şi 1724. În actualele condiţii, obişnuita slujbă cu participare lărgită nu va mai avea loc.

Szekely Csaba

sus(19)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns