taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
slujba biserica gherla szamosujvar live facebook

Slujba de la biserica armenească transmisă pe Facebook, pentru ca oamenii să stea acasă

Măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus afectează deopotrivă bisericile și credincioșii, obișnuiți să meargă în fiecare duminică la slujbă.

Duminică, în premieră, creştinii armeni şi romano-catolici din Gherla au avut parte de o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila, transmisă online.

La sfârșit de săptămână, catedrala armenească din centrul orașului a fost deschisă pentru acces doar în holul de la intrare, iar obişnuita liturghie a fost susținută de preot din sediul parohiei.

La sfârşitul slujbei, preotul s-a rugat pentru toţi bolnavii şi bătrânii și a adresat tuturor îndemnul de respectare a măsurilor luate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.

Preotul a anunţat și programul următoarelor slujbe, care vor fi transmise tot online, pe Facebook, pentru că lăcaşurile de cult rămân închise până cel puțin la finalul lunii martie.

Pe 25 martie, creştinii armeni din Gherla sărbătoreau în fiecare an hramul Bisericii „Sfântul Solomon”, prima biserică armenească din oraş, construită între 1723 şi 1724. În actualele condiţii, obişnuita slujbă cu participare lărgită nu va mai avea loc.

Szekely Csaba

sus(19)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns