taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare banca cooperatista gherla alianta dej iclod dobanda mare cluj
banca bcr dna alba iulia

Sistem de evaluare pentru functionarii care gestioneaza fonduri europene

Din 1 ianuarie 2015, Romania aplica un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. „Doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în continuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcţionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE”, a precizat ministrul Fondurilor Europene, EugenTeodorovici.

Această măsură a fost convenită în cadrul întâlnirii pe care Teodorovici a avut-o luni la Bruxelles cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Cei doi au stabilit, de asemenea, că Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcţionarilor implicaţi în sistemul de implementare a fondurilor europene.

Teodorovici şi Creţu au discutat şi despre rata de absorbţie a fondurilor europene, respectiv despre începerea utilizării fondurilor europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020, arată sursa citată. „Am discutat ce mai avem de făcut noi, România, în actualul cadru financiar pentru a avea o rată de absorbţie cât mai mare la finalul perioadei de programare 2007 – 2013, adică în decembrie 2015. Acum rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a ajuns la aproximativ 44%. Cred că România va atinge o rată de absorbţie de 80% la sfârşitul anului 2015, nivelul actual reprezentând un argument în plus în acest sens. În ceea ce priveşte începerea atragerii fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020, România va insista în a lansa primele apeluri de proiecte încă din luna noiembrie a acestui an”, a precizat Teodorovici, citat de Agerpres.

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns