taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
aeroport cluj exercitiu elicopter pompieri

Simulare de accident aviatic pe Aeroportul din Cluj – VIDEO

„Pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a avut loc un incident aviatic”, este mesajul de alertă care s-a dat joi dimineața la ora 9. Este vorba despre un exercițiu de verificare în teren a mobilizării forțelor de intervenție într-un astfel de caz complex.

Forțele și mijloacele ISU Cluj care s-au deplasat către aeroport, folosind semnalele speciale de avertizare, au fost în număr considerabil.

Exercițiul s-a desfășurat după următorul scenariu:

“O aeronavă a companiei X-AERO, aflată în proces de aterizare ia contact cu solul înainte de pragul pistei. În urma impactului, trenul de aterizare, fuselajul și planurile suferă avarii, iar aeronava se rupe în două bucăți. În zona impactului se zăresc coloane de fum și sunt indicii de izbucnire a unui incendiu. La bordul aeronavei nu sunt materiale periculoase, iar cantitatea de combustibil la momentul aterizării este de 3 tone. În urma accidentului, din cei 100 de pasageri și 6 membri ai echipajului, se estimează 24 de persoane decedate, 16 grav rănite, urgența I, 27 de persoane rănite ușor, urgența II, iar 39 de persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.”

smurd cluj aeroport

Exercițiul s-a desfășurat conform normelor stabilite de reglementările internaționale și naționale din domeniul aviației civile și a fost coordonat de Directorul General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, domnul David Ciceo și de înlocuitorul acestuia pentru situații de urgență, domnul Iuliu Pop, Directorul General Adjunct al Aeroportului Cluj.

Scopul exercițiului a fost:

• Verificarea aplicabilității “Planului operațional de intervenție pentru situații de urgență generate de producerea unui accident de aviație civilă pe aeroport”;
• Antrenarea personalului participant la intervenție, în cazul producerii unui accident de aviație civilă pe aeroport;
• Realizarea coordonării acțiunilor între instituțiile, companiile, serviciile și persoanele implicate în rezolvarea situațiilor de urgență;
• Familiarizarea personalului și a serviciilor din perimetrul aeroportului, dar și a celor din exterior, privind rolul lor în planul de acțiune, precum și corectarea eventualelor deficiențe.

La desfășurarea exercițiului au fost folosite peste 50 de mijloace de intervenție și au participat peste 500 de persoane, din cadrul tuturor instituțiilor cu atribuții în Planul de Acțiune pentru Situații de Urgență.

De asemenea, la exercițiu au fost invitați, ca observatori, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române, ai Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, ai autorităților locale, ai companiilor aeriene și ai aeroporturilor din țară.

Mobilizare pentru salvarea victimelor

ora 11

„S-a declanșat Planul Alb, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a primit victime de cod roșu și galben.
În aceste momente, echipele noastre medicale evaluează starea pacienților, se fac investigațiile necesare și se va decide planul de acțiune terapeutică pentru fiecare victimă.
Siguranța și sănătatea victimelor reprezintă prioritatea noastră. Ne exprimăm empatia și solidaritatea pentru familiile victimelor. Vom reveni în trei ore cu informații actualizate despre starea victimelor.
Pentru a primi informații despre starea victimelor, aparținătorii se pot prezenta în Amfiteatrul Clinicii de Dermatovenerologie, str. Clinicilor, nr. 3-5, sau ne pot contacta la numărul de telefon: 0264 296 400.”

ora 13

„Victimele incidentului aviatic au fost preluate pe secțiile de terapie intensivă / chirurgicale ale spitalului, conform patologiei. Planul Alb a fost sistat. La nivelul secțiilor spitalului și la nivelul UPU s-a început reziliența.”

A fost verificat timpul de reacție și modul modul de desfășurare a operațiunilor de căutare, salvare preluare și pregătire pentru transport la spital pentru 43 de victime cu traumatisme diverse, care s-a presupus că necesită asistență medicală de urgență, din totalul a 106 de pasageri și echipajul care s-a presupus că se aflau la bordul aeronavei în momentul producerii accidentului aviatic.

Echipajele Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al aeroportului și cele ale ISU Cluj au desfășurat operațiuni pentru stingerea flăcărilor care s-a presupus că au cuprins aeronava implicată în accident, cât și de salvare și evacuare a victimelor din zona accidentului

video în continuare

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns