taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
esperanto timisoara gherla

Simpozion internaţional de esperanto la Timișoara cu participare din Gherla

La Universitatea de Vest din Timişoara a avut loc între 4-6 octombrie Simpozionul Internaţional de Esperanto cu tema „Esperanto – limbă şi cultură”.

La simpozion au participat 25 de specialişti din România şi Ungaria. Din Gherla au fost prezenţi prof. Mariana Berariu şi Adrian Mărginean, membri ai Asociaţiei Române de Esperanto. Invitat special la acest important eveniment a fost Stefan MacGill – responsabil cu activităţile organizate în ţările membe UEA (Asociaţia Universală de Esperano), Roterdam, Olanda. În cadrul cursului de limbă, acesta a prezentat lucrarea „Verbul în limba Esperanto”.

La şedinţa de comunicări ştiinţifice s-au prezentat activităţile iniţiate în cadrul Asociaţiei de Esperanto din România din ultimlu an și s-a făcut bilanţul şi s-au punctat perspectivele următoare.

Participanţii au fost angrenaţi în prelegeri, cursuri de limba Esperanto, cerc de conversaţie şi program artistic.

esperanto timisoara gherla

esperanto timisoara gherla

esperanto timisoara gherla

La ultimul punct de pe ordine de zi Adrian Cocora, membru al Asociaţiei de Esperanto din România, violonist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, a susţinut un moment muzical de înaltă ţinută artistică.

Oaspeţii simpozionului din oraşul de pe Bega au onorat şi concertul inaugural a stagiunii Filarmonicii „Banatul”, iar în ultima seară s-au bucurat de Festivalul Focului organizat în Piaţa Sf. Gheorghe din municipiul Timişoara.

Sub conducerea profesoarei Mariana Berariu de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” funcționează la Gherla începând din anul 2000 un curs de esperanto, cu o bogată activitate organizatorică, care întreține relații de colaborare cu colegii din Germania şi Olanda.

Szekely Csaba

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns