taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
biserica santejude taga

Sfințirea noului clopot al bisericii de lemn din Sântejude, sfeștanie la căminul cultural din Sântejude Vale

Miercuri, în ziua prăznuirii Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni: Cuvioșii Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara, Mucenicul Oprea Miclăuș din Săliștea Sibiului și Preoții Mărturisitori şi Mucenici Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sântejude, Protopopiatul Gherla, județul Cluj, cu prilejul sfințirii noului clopot al bisericii de lemn, monument istoric, informează mitropolia-clujului.ro.

De la ora 10, în biserica de zid a parohiei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte protopopul de Gherla, preotul Paul Iulian Isip, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, duhovnicul Mănăstirii Strâmba, protosinghelul Paisie Pașcu, secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Paul Florin Runcan, precum și alți preoți invitați.

biserica santejude taga

foto: Facebook

După citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură. Pornind de la exemplul Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ierarhul le-a vorbit celor prezenți pe tema „Mărturisitori și mărturie pentru înviorarea credinței”.

La finalul slujbei, Episcopul-vicar Benedict a sfințit noul clopot al bisericii de lemn, monument istoric de secol XVIII (1701). Clopotul a fost turnat în Grecia, cântărește 50 de kg și a fost achiziționat cu sprijinul financiar al credincioșilor parohiei.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a acordat parohului Paul Florin Runcan – Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, primarul comunei Țaga, Romulus Mîrza, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, iar domnul Marius Petrina a primit „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului”. De asemenea, toți ceilalți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale și a credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

Tot miercuri s-a oficiat slujba sfeștaniei la Căminul Cultural din Filia Sântejude Vale, construit de Primăria Țaga.

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns