irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
jucu biserica clopotnita

Sfințire de clopotniță la biserica din Jucu

La biserica ortodoxă din Jucu a avut loc duminică, 31 martie, sfințirea noii clopotnițe. Cu acest prilej, în Parohia Sfintele Femei Mironosițe a slujit Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, informeză Mitropolia Clujului.

De la ora 10, ierarhul a oficiat Sfântă Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. Din sobor au făcut parte protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu Iustin Pop, preotul paroh Andrei-Ciprian Pop, alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice duminicale, Părintele Episcop-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură pe tema „A crede și a spera în locul celuilalt”, cu îndemnul pentru credincioși să-i ocrotească și să-i ajute pe semenii aflați în suferință. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” al Bisericii Studenților din Campusul Universitar Hașdeu. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a sfințit noua clopotniță și cele trei clopote ale bisericii parohiale.

Preotul paroh Andrei-Ciprian Pop a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i în dar o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a oferit preotului paroh Andrei Pop o diplomă de aleasă cinstire. Epitropul parohiei a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, cântărețul bisericesc Gheorghe Reti a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar familiile Prodan Lucian și Ana și Baciu Raul și Adriana au primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni. De asemenea, diplome de aleasă cinstire au primit membrii Consiliului și Comitetului parohial, precum și alți binefăcători.

La slujbă au participat numeroși credincioși, precum și oficialități civile și militare.

Biserica „Sfintele Femei Mironosițe” din Jucu a fost construită între anii 2002-2009. Este împodobită cu pictură în tehnica „acrilic”, pictor fiind domnul Marius Tudoran. Biserica a fost sfințită la data de 11 octombrie 2009, de Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Lăcașul de cult a fost restaurat și înfrumusețat între anii 2012-2015, iar la data de 10 octombrie 2015 a fost resfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Darius Echim / foto Ionuț Chifa

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns