taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj

Sfinţire de paraclis la grădiniţa „Căsuţa Fermecată” cu IPS Andrei – VIDEO

La grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa Fermecată” din Gherla s-a sfințit un paraclis.

În prezenţa IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, marți a avut loc sfinţirea Clubului Micilor Creştini „Paraclisul Sf. Dreapta Ana, Sf. Mc. Gheorghe, Sf. Împ. Teofana” din încinta unităţii de învăţământ preşcolar. Oaspetele a fost primit creştineşte cu pâine şi sare de către gazde, alături de directorul unităţii, Aurelia Danko.

Alături de un sobor de preoţi, între care s-a aflat preotul protopop Iulian-Paul Isip, înaltul ierarh a sfinţit frumoasa capelă aflată la parterul clădirii din parcul mare al orașului, nu înainte de a se adresa copiilor, educatoarelor, părinţilor şi invitaţilor: „Copiii trebuie deprinşi cu biserica, iar sarcina noastră este să-i modelăm pe ei şi să-i obişnuim cu viaţa creştinească”.

video în continuare

De acum încolo, activitatea moral-religioasă desfăşurată cu preşcolarii grădiniţei va avea loc în clubul micilor creştini, o locaţie amenajată special pentru acest scop.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaDupă sfinţirea capelei, gazdele au organizat un program artistic deedicat momentului religios. În cadrul spectacolului au evoluat corul Vocile copilăriei”, condus de educatoarea Delia Socaciu şi copiii grupei mijlocii „Iepuraşii”, îndrumaţi de educatoarea Monica Tănas[.

Manifestarea de suflet s-a încheiat cu o colindă interpretată de copii, dar şi de publicul din sală, cei prezenţi urând „La mulţi ani!” tuturor celor prezenți.

La eveniment au fost prezenţi primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, viceprimarul Iulia Trif, directorii şcolilor şi grădiniţelor din localitate.

In zilele următoare, la grădiniţa „Căsuţa Fermecată” se vor desfăşura tradiţionalele serbări de Crăciun pe grupe, preşcolarii coordonaţi de educatoarele lor pregătindu-se cu multă ambiţie în vederea prezentării unor programe cât mai frumoase şi bogate în cântece, dansuri şi colinde, aşa cum fac la sfârşitul fiecărui an. Desigur, nu vor lipsi nici obişnuitele cadouri.

Szekely Csaba

video în continuare

sus(8)jos(11)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

6 comentarii

 1. La dotarile de utima generatie pe care le gradinita , asta e singurul de care mai era nevoie.
  Urmeaza si pt. celelate culte religioase cate o sala? Intreb pt. un prieten.

  sus(27)sus(8)
 2. copii ar trebui invatati cum sa gandeasca nu ce sa gandeasca.....dar de la noi asa se incepe cu indobitocirea de mici, iar cand ajung adulti sa poate fi fraieriti in continuare.....

  sus(18)sus(9)
  • Traim in vremuri in care trebuie ca roman sa iti cunosti istoria dar si in calitate de crestin sa iti cunosti credinta si traditiile...cei mai mari oameni in istoria lumii care au ramas in constiinta omenirii au fost oameni credinciosi cu o morala sanatoasa...asadar daca exista spatii pentru nevoile fizice firesti ale omului de ce sa nu fie si un spatiu pentru nevoile sufletesti ale copilasilor nostri...felicitari conducerii gradinitei dar si educatoarelor si vrednicilor parinti ai copilasilor...

   sus(9)sus(9)
 3. Tovarasului Ceausescu si urmasilor lui ...

  In Romania dreptul la exprimare religioasa si dreptul la educatie religioasa este garantat prin Constitutia Romaniei ...nu inteleg "tovarasilor" de ce va aprindeti asa de tare si fara nici un rost...majoritatea copiilor din gradinita peste 90 la suta sunt romani si crestini ortodocsi...am observat ca Sf Nicolae a venit si la maghiarii reformati(fac parte din cei 10%) din gradinita care nu cinstesc sfintii, apropo, iar copilasii prin acordul parintilor au putut si pot participa la activitati educativ-religioase...au in programa lor sa faca serbarea de Craciun, de Pasti ...deci sala, paraclisul, capela sau cum vreti voi sa ii spuneti e pt toti.
  Copilasii au un spatiu sacru in care isi vor putea desfasura intr-o ambianta placuta aceste serbari si activitati religioase.
  La voi in vremea voastra stalinista venea Mos Gerila ...la copilasii nostri vrem sa vina in continuare Mos Nicolae si Mos Craciun asa cum ne-au invatat parintii si bunicii nostri cu dragoste de Dumnezeu si de familie dar si de valorile crestine care apartin acestui popor. Daca voi va deziceti de ele, treaba voastra.
  Asadar ...lasati mai incet cu jignirile ca nu sunteti in masura sa va spuneti parerea...o institutie care se respecta are de toate si copilasii sunt sufletele cele mai curate si nevinovate care invata de mici tainele credintei de la bunicii si parintii lor ...crestini. Deci , Tutea(putina lectura domnule) avea dreptate cand spunea "ca omul fara Dumnezeu este un biet animal care vine de nicaieri si pleaca nicaieri" ...ce-i drept in orasul nostru cat e de mic mai exista si asemenea "animalute" de care ti-e mila!este o vorba:" Doamne iarta-i ca nu stiu ce vorbesc..."

  sus(14)sus(18)

Lasă un răspuns