taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
biserica catina ortodox

Sfinții Arhangheli prăznuiți în Parohia Cătina – FOTO

Parohia Cătina a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstind pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii.

Sâmbătă, 4 noiembrie, s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către un impresionant sobor de preoți, din care au făcut parte, printre alții, Pr. Alexandru Ciui, Protopop de Cluj I, Pr. Ioan Buftea, Protopop de Dej, Pr. Iulian-Paul Isip, Protopop de Gherla.

În cuvântul de învățătură, Pr. Ioan Buftea, a evidențiat importanța adunării credincioșilor, în rugăciune, în locașul bisericii.

Pr. Paroh Gheorghe-Aurelian Ilovan a mulțumit tuturor celor prezenți, preoților pentru împreuna slujire, credincioșilor pentru prezență și implicare, iar sprijinitorilor pentru efortul depus.

biserica catina ortodox

Sărbătoarea a continuat în curtea bisericii, unde vrednicii membri ai parohiei au pregătit bucate alese pentru toți participanții.

Pe scena amplasată în apropiere, artiști și ansambluri populare au prezentat un deosebit spectacol tradițional. Ziua s-a încheiat, în buna tradiție a satului românesc, cu jocul la șură.

  biserica catina ortodox

Biserica parohiei Cătina, edificiu impunător prin arhitectură și amplasare geografică, a fost ridicată în anul 1976, prin truda credincioșilor și sub îndrumarea duhovnicească a fostului preot paroh Eugen Șerban, fiind sfințită de către vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil al Clujului.

Pr. Horea-Niculae Baciu

sus(4)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns