ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon depozit gherla mixt alimente
escape gherla restaurant angajare bucatar pizzer dej cluj

Șezătoare de Ziua Iei la Gherla

Zeci de elevi și cadre didactice din Gherla participă joi, 23 iunie 2022, la o șezătoare tradițională, organizată cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România și Ziua Universală a Iei, marcată anual, pe 24 iunie, de Sânziene. Manifestarea va debuta la ora 10, la Muzeul de Istorie, de pe strada Mihai Viteazu.

Activitățile sunt dedicate copiilor pasionați de meșteșugurile tradiționale.  La eveniment participă elevi și cadre didactice de la Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla, Liceul Tehnologic Gherla, reprezentanți ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla și meșteri populari gherleni.

În cadrul șezătorii, care va dura câteva ore, elevii Liceului Tehnologic Gherla vor coase modele decorative și le vor arăta elevilor mai mici de la Palatul Copiilor Cluj, Structura Gherla, tehnicile de transpunere a modelelor. De asemenea, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac, îi va învăța pe cei mici să realizeze figuri decorative din hârtie, în tehnica origami, pe care le vor decora cu creioane colorate. În același timp, meșteri populari din Gherla își vor arăta măiestria în fața elevilor și profesorilor, prezentând meșteșugurile tradiționale.

ziua iei afis

Evenimentul este organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, Primăria Municipiului Gherla, Muzeul de Istorie Gherla și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj sofer tir angajare gherla dej cluj intern

Lasă un răspuns