taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
zbor avion wizz

Senzații tari pe un avion Wizz de la Cluj spre Belgia, „Se scutura ca o căruță pe un drum de țară, așa n-am mai pățit!”

Pasagerii zborului de luni de la Cluj-Napoca la Charleroi/Bruxelles, în Belgia, au avut parte de senzații tari. La puțin timp după decolare, avionul a început să se scuture puternic.

Cursa cu avionul Airbus A320 a decolat normal, la ora 13,50, cu aproximativ 180 de călători la bord.

„Mi s-a părut ciudat că după ce am prins înălțime, nu au venit fetele cu bufetul mobil”, a povestit Gavril, un bărbat din Nicula, care lucrează în Belgia. „După mai bine de vreo jumătatate de oră de la decolare, avionul a început să se scuture tare. Am fost de zeci de ori cu avionul, am mai prins turbulențe, dar nici chiar așa. Parcă eram într-o căruță pe un drum de țară, cu gropi! Lumea din avion a început să se agite și să țipe, erau și multe familii cu copii. Apoi s-a dat anunțul să se așeze toată lumea și să își pună centurile de siguranță. Lângă mine era o femeie care țipa, i-am spus să tacă din gură, că degeaba țipă, dacă e să murim, murim, nu ajută cu nimic dacă face gălăgie. Apoi ne-au anunțat că avionul este redirecționat spre un aeroport din Polonia și că problema ar fi din cauza unei păsări lovite. Avionul s-a tot scuturat până la aterizare”.

Andrei, un alt pasager care s-a ținut tare pe timpul zdruncinăturilor a povestit cum a încercat să facă haz de necaz. „Le-am spus însoțitoarelor să ne aducă ceva de băut, dacă tot suntem pe ultimul drum. Nu prea au gustat gluma, erau speriate și ele!”

La aproximativ o oră după decolarea de la Cluj, cursa WizzAir W63351 a virat la 90 de grade spre dreapta și în jurul orei 15,20 a aterizat la Katowice.

„Cred că pasărea lovită e doar o poveste, ce păsări zboară la 10.000 de metri?”, mai spune omul din Nicula. „Dacă lovea o pasăre la decolare, normal ar fi fost să întoarcă la Cluj, nu să tot meargă. La Katowice ne-am coborât din avion pe pistă, apoi ne-a luat cu un autobuz și ne-au dus la alt avion. Am văzut un echipaj de intervenție care s-a dus la Wizz-ul nostru, dar nu se uitau la motor, unde ar fi fost lovită pasărea, ci la aripă”.

Un alt avion a preluat călătorii de la Cluj, iar aceștia au ajuns cu bine pe aeroportul Charleroi din Belgia cu o întârziere de aproximativ 3 ore. Evz.ro scrie că în avion se aflau mai mulți primari și consilieri din zona Clujului, care mergeau la Bruxelles la invitația unui europarlamentar român.

„În Belgia am un coleg polonez, am glumit cu el când i-am povestit ce am pățit, i-am zis că i-am făcut o vizită la nevastă-sa!”, a mai povestit Gavril.

Explicațiile oficiale

„It was necessary to change aircrafts. The crew did not request any assistance; thus, it was not an emergency landing”, a fost mesajul celor de la aeroportul din Katowice, postat pe Twitter. Adică „Aterizarea a fost necesară pentru schimbarea aeronavelor. Echipajul nu a solicitat asistență, astfel că nu a fost o aterizare de urgență”.

În schimb, compania Wizz a anunțat că „Zborul Wizz Air W6 3351 de la Cluj-Napoca la Bruxelles Charleroi a fost redirecționat la Katowice din motive tehnice. Aeronava a necesitat o verificare neprevăzută ca urmare a impactului cu o pasăre, survenit pe zborul în curs. Aeronava a aterizat în siguranță și este în curs de verificare. Pentru a reduce întârzierea, compania a trimis o altă aeronava la Katowice, care a decolat la 15:50 ora locală și a sosit la Bruxelles Charleroi la 17:36 ora locală. Wizz Air își cere scuze pasagerilor pentru orice inconveniente cauzate, dar siguranța pasagerilor și a echipajului este principala prioritate”.

Incidente cu Wizz Air

Wizz Air este o companie aeriană low-cost maghiară, axată pe zboruri în Europa, cu activitate din anul 2004. De-a lungul timpului, avioanele Wizz au trecut prin mai multe pripeții.

Pe 1 mai 2019, un Airbus A321 care a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu destinația Bruxelles a întâmpinat un stol de păsări care au provocat defecțiuni la nivelul motoarelor. Evenimentul nu s-a soldat cu niciun rănit, iar pasagerii au ajuns pe Aeroportul Bruxelles South Charleroi mai târziu. Aeronava implicată în incident s-a întors pe Otopeni, iar pasagerii au ajuns la destinație prin intermediul unui alt zbor.

Pe 8 iunie 2013, zborul de la București la Roma (Ciampino) a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Fiumicino. La bord erau 165 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Pe 1 decembrie 2011, avionul cu destinația Bergamo se întoarce pe aeroportul Băneasa datorită desprinderii unor bucăți din capota motorului.

Pe 29 ianuarie 2010 o aeronavă Wizzair care trebuia să decoleze de pe Aeroportul Băneasa către Dortmund a fost oprită în timpul decolării, întrucât în timpul rulajului a fost sesizată o defecțiune tehnică.

Pe 13 aprilie 2009, un avion cu 147 de pasageri la bord a fost nevoit să aterizeze de urgență, la 20 de minute după decolare, pe aeroportul internațional Traian Vuia. Piloții au luat această decizie pentru că trenul de aterizare al aeronavei a rămas blocat în poziția deschis.

Pe 29 noiembrie 2008, cursa Wizz Air cu destinația Valencia (Spania) a decolat de pe Băneasa la 18,40 și a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă, după numai 12 minute de zbor. A fost vorba despre probleme tehnice care au fost reclamate de echipaj după decolare. (sursa: wikipedia)

sus(1)jos(6)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns