taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
gherla consiliu local sedinta cluj

Sens unic pe strada Vasile Alecsandri, vot cu divergente. Primarul catre un consilier: ‘Doamne, ce tanar esti!’ VIDEO

Dupa un an de zile, instituirea sensului unic pentru circulatia autovehiculelor pe strada Vasile Alecsandri a revenit pe ordinea de zi a consiliului local.

In martie 2013, proiectul de hotarare a fost respins cu majoritate de voturi.

Reintroducerea pe ordinea de zi a sensului unic de pe Vasile Alecsandri a fost justificata prin faptul ca se urmareste prevenirea producerii de accidente in zona, din cauza aglomeratiei si a vizibilitatii reduse in intersectia strazilor Vasile Alecsandri cu Bobalna, precum si pentru fluidizarea traficului in zona. Chiar si Politia  a dat OK proiectului executivului.

Discutiile pe acest subiect in sedinta de consiliu au fost din nou in contradictoriu. Consilierul Andrei Hiticas a adus in discutie faptul ca nu s-au produs accidente in intersectia respectiva. Acelasi consilier a solicitat reducerea impozitelor pe autovehicule pentru soferii care circula pe strazile cu sens unic din oras, aducand ca argument faptul ca soferii trebuie sa faca un ocol mai mare din cauza acestora. Propunerea consilierului PDL a atras exclamatia primarului Marius Sabo: „Doamne, ce tanar esti!”. „Este o enormitate!”, a mai spus primarul.

La randul sau, consilierul PNL Iuliu Samartean a vorbit despre necesitatea instituirii sensului unic, cu atat mai mult cu cat in zona functioneaza o scoala, unde se creeaza aglomeratie, dar si pentru a se preveni producerea de accidente in care ar putea fi implicati copii.

Viceprimarul Ioan Neselean a apreciat masura ca benefica, mentionand ca aceasta a fost bine studiata si argumentata, primind girul Politiei.

La intrebarea consilierului UDMR Tamas Juhos, daca s-ar putea introduce sensul unic doar in anumite intervale orare, consilierul Dorin Farcas de la PP-DD a raspuns ca nu exista posibilitatea legala a unei astfel de reglementari.

In cele din urma, propunerea a fost supusa la vot, fiind aprobata cu majoritate de voturi. Un vot impotriva s-a inregistrat din partea consilierului PDL Andrei Hiticas si o abtinere din partea consilierului PDL Ioan Oprea.

Ca urmare, noul sens unic va fi aplicat in curand pe strada Vasile Alecsandri, pe portiunea dintre intersectia cu strada Bobalna si strada Mihai Viteazul, pe sensul Bobalna spre Mihai Viteazul.

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

12 comentarii

 1. Prima data trebuia asfaltat prin oras si abia apoi sens unic.Soferii se plang de drumurile proaste si nu de lipsa strazilor cu sens unic. Lipsita de vizibilitate este si intersectia Crisan cu L Rebreanu.

  sus(0)sus(0)
 2. Sens unic pe principala mai urmeaza!

  sus(0)sus(0)
 3. Sedintele Consiliului Local Gherla sunt dirijate si discutate cu 5 minute inainte de sedinta in biroul Primarului. Desigur acolo participa si mananca din palma primarului cei de la PNL, PSD si uneori imi face impresia ca si PP-DD asa ca bietii consilieri, prieteni ai primarului trebuie sa ridice mana dupa cum acesta le dicteaza.Pentru primarul in functie se pare ca orice propunere vine din partea ii se pare grozavie, imaginatie de tanar sau ca am ceva cu el. Pe aceasta cale in speranta ca va urmarii articolul ii spun primarului ca nu toti trebuie sa jucam dupa cum se canta. Vremurile s-au schimbat si gandirea comunista nu mai are loc la masa idealistilor si a dezbaterilor democrate.

  sus(0)sus(0)
 4. Mai bine inchis circulatiei auto pe portiunea dintre tribunal si spital cu exceptia riveranilor,aprovizionarii,celor de la utilitati si de la servicii de urgenta.Traficul rutier de tranzit deviat in totalitate si "plimbaretii" motorizati eliminati din zona strazii principale.

  sus(0)sus(0)
  • Domnule va dau un sfat si va rog sa-l analizati ca poate chiar am dreptate si v-ar face bine nivelului dvs de trai : ce ar fi sa va mutati dvs din centru intr-o zona mai linistita, mai putin circulata, unde sa nu mai fiti atat de stresat ?? Si sa lasati drumurile pt ceea ce au fost proiectate si destinate cu mii de ani in urma inca inainte de la 'romani' incoace si de cand s-a inventat 'roata'...si anume 'circulatiei' ?!! Si de ce doar pana la spital sau tribunal..? Mai incolo de aceste institutii pe strazile alea nu traiesc tot oameni, pe acei oameni nu e voie sa-i streseze circulatia doar pe dvs care stati in centru ? Spun asta pt ca pe acele strazi traficul e la fel de intens poate chiar mai tare decat in centru. Mi se pare mie sau sunteti foarte egoist, egocentrist, si toate celelalte...???

   sus(0)sus(0)
   • Este o practica intalnita si in alte tari, insa mai putin cunoscuta si utilizata la noi.
    Referitor la portiunea dintre spital si tribunal-pentru asta se poate realiza cel mai simplu devierea traficului.
    Aici in oras NU sunt distante ca si la Cluj si nu ar fi neaparat nevoie sa te duci chiar si la wc cu masina.
    Reducerea traficului rutier poluant in zonele urbane este o tendinta la nivel mondial,exista alternative nepoluante si sanatoase cum ar fi bicicleta.Aici in oras chiar si mersul pe jos ar putea fi alternativa.
    Mare parte din traficul de tranzit ce trece prin oras provine de pe ruta Dej-Cluj,pentru asta s-a reparat drumul roman,insa multi soferi prefera sa traverseze orasul desi nu au nici o treaba aici.
    Atat timp cat traficul rutier este plin de badarani,doar solutiile drastice ar fi eficiente,restul doar praf in vant.

    sus(0)sus(0)
 5. Aroganta asta il DEFINESTE pe Domnul Nostru Primar !Aroganta duce la PIERZANIE !Arogant a fost si EX Primarul.Oamenii TAXEAZA acest Comportament.

  sus(0)sus(0)
 6. voi in loc sa creati locuri de munca si sa asfaltati orasul ..ca e plin de gropi ...va certati in fiecare sedinta de consiliu.voi chiar nu faceti nimic pentru oameni acestui municipiu..acesti oameni care v-au votat... accuma incepeti iarasi cu promisiuni ca a inceput campania pentru europarlamentare..chiar sunt curios ce le veti spune acuma oamenilor ...cand voi de cativa ani in coace numai ne mintiti..

  sus(0)sus(0)
 7. Pe strada Girlei in capatul dinspre blocul ANL, chiar in curba unde recent s-a montat oglinda ptr vizibilitate mai buna, s-a executat de vreo 3 saptamani o lucrare ce a necesitat saparea unui sant oblic, de-a latul drumului. Nici pana azi nu s-a asfaltat portiunea taiata, desi inainte de Paste niste angajati de la drumuri au pregatit locul ptr aceasta operatiune. Asa ca, acum, e destul de neplacut sa treci cu masina pe acolo. Poate daca as fi cu un Duster sau alt gen de all-road, nu s-ar simti diferenta de nivel....
  Sau sa fie inca prea devreme ptr reparatia respectiva?!

  sus(0)sus(0)
 8. Da,de asa ceva e nevoie;opinia publica,sesizari,observatii siii fara mila.Calitatea NUMAI asa poate sa creasca.Vin si eu cu una:Pe STR.Fabricii din spate de la Lidl,se fac pregatiri(nivelari,fundatii)pentru noul magazin.De trei saptamani curge apa ,non stop(zi si noapte)debit bun,toata strada se poate alimenta, fara probleme.Chiar si la udat prin gradini.Pacat e risipa,risipa si iar risipa.Ca o fi pe bani sau nu tot risipa este.

  sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns