taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
sens giratoriu gherla

Sens giratoriu nou la Gherla, cum va arăta – VIDEO

Se lucrează deja de câteva săptămâni la un nou sens giratoriu din Gherla, de pe strada Clujului.

Noul sens are scopul de a fluidiza circulația autovehiculelor în zonă, spune Vasile Morar, șeful direcției urbanism din cadrul primăriei Gherla. Acesta a precizat că sensul giratoriu a fost o condiție a administrației locale pentru a aproba modificările din zona comercială solicitate de Lidl.

Investiția noului sens aparține Lidl, care a demolat începând din luna februarie clădirea din imediata apropiere pentru un spațiu nou, aflat acum în construcție. Acesta ar urma să fie finalizat până în luna august, iar cele doua supermarketuri, Kaufland și Lidl, vor avea o parcare comună.

În documentația întocmită pentru acest proiect se specifică faptul că prin această giraţie se păstrează circulaţia pe ambele sensuri pe direcţia Cluj-Dej, accesele la cele două parcări (intrare şi ieşire) precum şi accesul pe două sensuri de circulaţie pe strada Hăşdăţii, acestea fiind completate de studiul de fundamentare al traficului.

Intersectia giratorie are cinci ramuri, cu raza inelului central de 9,50 m şi raza inelului de colectare de 17,50 m. Insula centrală s-a proiectat cu o bandă de rezonanță de 2,00 m lăţime (carosabil în caz de necesitate), cu îmbrăcăminte din pavele de beton de ciment şi zonă verde centrală.

Artera principală de circulaţie – stradă Clujului – are benzile de circulaţie cu lăţimea de 4,50m (pe direcţia Cluj -Dej) şi de 5,00 m (pe direcţia Dej-Cluj), având insulele de separație a circulației cu lățimea cuprinsă între 2.00-4.30 m, acestea continuându-se cu 25.5 m marcaj rutier continuu.

Intersecția străzilor Clujului, respectiv Hășdății, s-a realizat printr-o racordare simplă, având prima rază de racordare de 12 m pe strada Clujului și cea de pe strada Hășdății fiind de 6 rn, datorită existenței Bisericii Sfânta Treime, construită la distanță mică de Drumul Național DN 1C.

sens giratoriu gherla proiect

Cea de a doua arteră principală de circulaţie (stradă 1 Decembrie 1918) are benzile de circulaţie cu lăţimea de 4,50m (pe direcţia Cluj -Dej) şi de 5,00 m (pe direcţia Dej-Cluj), având insulele de separație a circulației cu lățimea cuprinsă între 9.07-3.96m, acestea continuându-se cu 14.04 m marcaj rutier continuu pentru menținerea posibilității celor ce locuiesc în zona rezidențială a străzii Fabricii să păstreze virajul de stânga, facilitate existentă în prezent.

Intersecția străzii cu strada Fabricii se realizează printr-o rază simplă de racordare de 25 m în bordura trotuarului străzii Fabricii.

Benzile de intrare şi ieşire din parcările societăţilor comerciale au lăţimile cuprinse între 4.50 m – 6.21 m, insulele de separare a circulaţiei au lățimi mici şi sunt bordurate cu borduri mari carosabile montate cu pasul de 15 cm, racordate cu raze cuprinse între 6 și 12 m.

Insulele de separare vor fi pavate cu pavele din beton de ciment.

În prezent, în dreptul magazinului Kaufland circulația pe strada Hășdății se realizează pe trei benzi de circulație, având lățimea de 3,5 m și facilitează accesul clienților magazinului Kaufland în incintă printr-o bandă suplimentară de circulație, situație menținută în amenajarea nouă.

Pentru dirijarea circulaţiei s-au prevăzut indicatoare de circulaţie şi marcaje rutiere. Indicatoarele de circulaţie se vor monta pe stâlpi metalici.

Amenajarea verticală a platformelor s-a făcut ţinându-se cont de cotele impuse (cota străziilor, cota incintelor, cota trotuarelor existente), cota terenului existent şi de posibilitățile de dirijare a apelor pluviale spre guri de scurgere.

video în continuare

sus(17)jos(11)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Partea cu apa pluvială e cea mai tare! Chiar dacă o să greșească constructorul cotele de nivel o sa ajungă unde trebuie - întâmplator.
    Dacă tot o hodinit pe 100% personalul calificat din primărie nu o putut concepe un sens giratoriu și către Băița? Să poți ajunge mai fără emoții pe partea stânga cum mergi către Cluj fără sa ai emoții ca dă peste tine mesajul trimis de cel din spate cu tot cu auto. HAI CA SE POATE - în țările civilizate se pun indicatoare și cu o găleată de vopsea se desenează un cerc, iar pentru Românica Mare trebuie și praguri antibizon ca e linie dreaptă, dar cred ca nu ar fi o investiție deosebită.
    Și dacă știe careva cum va fi strada Crișan - bătaie de joc sau ca Fierarilor suntem curioși.
    Numa Bine!

    sus(19)sus(2)

Lasă un răspuns