taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
gherla intersectie semafor

Semafoarele de la liceul Petru Maior au fost pornite – cum se mișcă mașinile și ce spun șoferii VIDEO

Joi la amiază au fost puse în funcțiune semafoarele din intersecția de la liceul Petru Maior din Gherla. Au fost prezenți la moment reprezentanții executantului lucrării, de la Drumurile Naționale, primărie și poliție.

După stabilirea unei noi diagrame de funcționare a timpilor și fazelor de circulație, în vederea sporirii siguranței rutiere, joi la ora 11 a avut loc recepția sistemului de semaforizare de la intersecția străzilor Bobâlna cu strada Moților și strada Liviu Rebreanu, lângă liceul “Petru Maior”.

La recepție au participat reprezentanți ai Drumurilor Naționale Cluj, reprezentanți ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Cluj, reprezentantul Poliției Rutiere Gherla, Inspectoratul de Stat în Construcții, Comisia de recepție a lucrărilor, din partea Primăriei municipiului Gherla, alături de primarul Ioan Neselean.

Oficialii au explicat că anterior s-a încercat activarea semafoarelor pe modul de fluidizare a traficului, dar care nu a funcționat corespunzător, întrucât a dat undă verde șoferilor din două sensuri care se intersectau. Astfel s-a luat măsura folosirii sistemului care acordă importanță siguranței.

Măsura luată vine în contradicție cu necesitatea instalării semafoarelor. In memoriul tehnic al proiectului se menționa că scopul este „găsirea unor soluții eficiente pentru fluidizare”.

În primele momente după pornirea semafoarelor s-au format cozi de autovehicule, atât pe șoseaua principala – strada Bobâlna, unde coada a ajuns la un moment dat chiar și până la semaforul din centrul orașului, cât și pe șoseaua spre Târgu Mureș, pe strada Liviu Rebreanu.

O altă problemă sesizată a fost la intrările în intersecție. Aici șoferii care vor să vireze la stânga și au culoarea verde la semafor, nu pot avansa din cauza celorlalți soferi aflați în față, care vor să meargă înainte, dar care au roșu. „Era mai potrivit pentru șoselele cu cel puțin două benzi de circulație”, au reproșat unii.

Alți  șoferi au reclamat deja faptul că râmâne aprinsă culoare verde prea puțin timp.

Evoluția circulației în intersecția respectivă este urmărită în continuare, urmând a se lua măsuri, în cazul în care se impun.

Obiectivul a implicat mai multe sarcini, între care efecturarea unui studiu de trafic in vederea semaforizării intersecției, elaborarea și avizarea documentației necesare semaforizării, proiectarea intersecției semaforizare, pozarea cablurilor și semnalizare și a celor de corelare, refacerea canalizației sau aducerea la forma inițială a amplasamentelor în urma lucrărilor, montarea cutiilor de conexiuni, corpurilor de semaforizare LED pentru vehicule și pietoni și dispozitive de avertizare sonoră, programarea funcționării aparatului și punerea în funcțiune a aparatului semafor de comandă.

Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 135.000 de lei.

video în continuare

Polițist local cu inițiativă: s-a apucat să dirijeze circulația la noile semafoare, pentru a reduce cozile de mașini – VIDEO

sus(4)jos(95)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

2 comentarii

 1. De retinut :
  activarea semafoarelor pe modul de fluidizare a traficului .... a dat undă verde șoferilor din două sensuri care se intersectau ....
  Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 135.000 de lei.
  Astfel s-a luat măsura folosirii sistemului care acordă importanță siguranței. - Adica cred ca la ora de varf ajunge coloana de masini de la intersectia cu Andrei Muresanu pana la Primarie si pe Liviu Rebreanu pana la Crisan (strazile).Oricum e de la Profi la Transilvania fest . Bucuria se raspandeste si pe strazile adiacente pe care traficul s-a triplat.Dar spre linistirea noastra poate alesii mai inventeaza si cateva sensuri unice .
  Urmeaza inevitabil cateva tamponari si bineinteles ca in modul ala stintific nu vor functiona degraba (in veci ...).
  Mai simplu - da cam lipsea parandaratul ... Se mutau stalpii de renel mai degajat din intersectie , se rotunjeau colturile exterioare se punea un par flexibil in mijloc la intersectie si se declara sens giratoriu ... TIR-urile se deviau - Fierarilor - Sens giratori Mintiului ... Erau ceva variante .
  SAU NU SE FACEA NIMIC ...
  Da oricum nu avem dreptate .

  sus(11)sus(0)
 2. Intersecția avea nevoie de ceva ,,atenție " între 7,45 - 8,00 ,lucru pe care putea sa-l facă un polițist. Acum cu 135000 lei aruncați (nu spun de alte interese ) se crează un haos .Oamenii lui Dăncilă. Păcat de banii aceia aruncați.Dacă sunt din banii orașului atunci ușurința cu care sunt cheltuiți trebuie justificată.

  sus(11)sus(0)

Lasă un răspuns