hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

lac belis pompieri cautari

Seful APIA Cluj dispărut pe lacul de la Beliș, de negăsit – s-a găsit un șlap și o șapcă – poliția l-a dat în urmărire internațională

După o săptămâna de căutări în lacul de la Beliș, șeful APIA Cluj, Adrian Zaharia, este de negăsit.

În seara zilei de sâmbătă, 21 iulie, pe lacul Beliș-Fântânele a fost observată o barcă care se învârtea în cerc și în care nu se afla nimeni. Persoane aflate în apropiere au dat alarma, iar în urmă primelor constatări, aceasta aparținea șefului APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Au început căutările cu echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, împreună cu echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Acestea au cercetat 150 de hectare din suprafața lacului. S-au făcut căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare pentru batrimetrie în perimetrul de căutare, însă dispărutul nu a fost de găsit.

Acțiunile au cuprins căutări efectuate la suprafața apei și sub apă după indicii care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare.

Au fost efectuate acțiuni de scufundare și căutare de către scafandri din cadrul SPJSS Cluj, însă fără rezultat. Potrivit ISU Cluj, s-a găsit în zonă un șlap stâng și o șapcă de camuflaj.

Căutările vor continuă atât timp cât apar indicii noi în acest caz, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj. Căutările sunt însă foarte mult îngreunate de suprafața foarte mare de căutare, de vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar zero pe fundul lacului, datorate straturilor variabile și consistente de nămol, de adâncimile care trec subit peste limita uzuală de scufundare de 40 de metri, de diversele corpuri sau resturi de materiale din apă, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă, trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului.

Poliția a deschis un dosar de ucidere din culpă în acest caz, a precizat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, iar dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. De asemenea, Adrian Zaharia a fost dat în urmărire națională și internațională.

adrian zaharia copil

Șeful APIA Cluj nu era căsătorit și avea un copil mic. Speculațiile nu au întârziat să apară în acest caz, iar unele merg atât de departe încât vorbesc chiar despre o posibilă fugă în străinătate a disparutului, care și-ar fi înscenat moartea pentru a i se pierde urma.

Potrivit declarației de avere pe anul 2016, ultima publicată, Adrian Zaharia, care avea funcția de director executiv la Agenția de Plăti și Intervenții în Agricultură Cluj, nu deținea trerenuri sau clădiri, dar avea două autoturisme, un Ford Tranzit și un Audi A6, precum și un credit la BRD luat în 2015, în suma de 87.000 de lei, scadent în 2020.

Din aceeași declarație rezultă că în 2016, Adrian Zaharia a realizat venituri că șef la APIA Giurgiu și Cluj de 9.393 lei și respectiv 90.715 lei, precum și 26.896 lei obținuți din predare cursuri la USAMV Cluj.

Barcă găsită în derivă pe lacul Beliș-Fântânele – cine a dispărut – au început căutările, dar scafandri pot coborî doar până la 40 de metri

sus(0)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns