taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
politie sofer acte masina

Sef adjunct de politie si seful de la rutiera, cercetati penal: falsificau procese verbale de la accidente. S-a intamplat in Bistrita-Nasaud

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Olariu Liviu, comisar șef de poliție, adjunct al șefului IPJ Bistrița Năsăud, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (7 acte materiale).

Din ordonanța de punerea în mișcare a acțiunii penale, întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:

În datele de 31.07.2014, 06.11.2014 și 07.11.2014, inculpatul Olariu Liviu, atât personal cât și prin intermediul șefului Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Bistrița Năsăud, inculpatul Hasnăș Roberto Emil, a intervenit asupra agenților de poliție din teren, pentru ca aceștia să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu constata și sancționa diferite contravenții la regimul circulației.

La datele de 20.08.2014, 30.08.2014, 29.09.2014 și 12.10.2014, inculpatul Olariu Liviu a participat, alături de alți polițiști, (cadre din conducerea IPJ și subordonați), la falsificarea raportării, respectiv a conținutului buletinelor de evenimente, în cazul a 4 accidente de circulație soldate cu victime omenești.

Scopul conduitei abuzive a fost acela de neraportare a accidentului rutier cu victime și de neevidențiere a acestuia în EAC (Evidența Accidentelor de Circulație).

În unele cazuri, deși a cunoscut situația reală de fapt, inculpatul Olariu Liviu și-a încălcat atribuțiile de serviciu, neluând măsurile care se impuneau pentru ca subordonații săi să își respecte obligațiile de înregistrare și raportare a accidentelor rutiere, din care au rezultat vătămări corporale, precum și obligațiile de întocmire a dosarului de cercetare penală, conform dispozițiilor de procedură penală în vigoare.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Olariu Liviu i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sus(7)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns