taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
udmr gherla rmdsz szamosujvar

Ședință tensionată la UDMR Gherla, după ce s-a anunțat o candidatură independentă la primărie

Vineri seara la Casa Municipală de Cultură a avut loc Adunarea Generală a Organizaţiei Municipale UDMR Gherla şi alegerea preliminară a candidaţilor pentru funcţia de consilieri.

O sală arhiplină a asistat la obişnuitul bilanţ al udemeriştilor, forumul anul al organizaţiei locale. Din partea UDMR Cluj a participat Antal Géza, care a condus şedinţa. Acesta a evaluat activitatea preşedintelui organizației, Rotar Izabella, considerată ca bună şi eficientă.

La primul punct al ordinii de zi, Rotar Izabella, a prezentat bilanţul acivităţilor din ultimii patru ani, cu o trecere în revistă a celor mai importante acţiuni sociale şi cultural-educative și sportive desfășurate în perioada 2016-2020.

A urmat evaluarea activităţii depuse de cei trei consilieri în actualul mandat, Juhos Tamás, Török Bálint si Kasza Tamás, recent demisionat din consiliul local. Cei trei au anunțat că nu mai candidează pentru funcţia de consilier local și că vor lăsa locul altor pretendenți.

Kasza Tamás a anunţat că va candida la alegerile locale din luna iunie pentru funcţia de primar al municipiului Gherla, dar nu din partea UDMR, ci ca independent. El a dorit să explice de ce a recurs la acesată variantă, dar anunțul făcut a stârnit multe discuţii. La un moment dat, şedinţa a devenit tot mai tensionată, printre alţii ieşind în faţa publicului preotul romano-catolic Küsmödi Attila, care a încercat să liniştească spiritele.

Pe lista de consilieri a UDMR la alegerile locale din 2020 s-au înscris trei candidați, Balázs Bécsi Katalin Enikő, Bihari Levente si Molnár Tibor, iae aceștia și-au prezentat programul pentru viitoarea misiune.

S-a votat secret pentru lista de consilieri, iar după numărătoare a rezultat că Balázs Bécsi Katalin Enikő a obținut cele mai multe voturi – 105, urmată de Molnár Tibor, cu 82 de voturi si Bihari Levente, cu 43 de voturi. Lista de candidați pentru funcția de consilieri o va avea în frunte pe preşedinta UDMR Gherla, Rotar Izabella.

La finalul întâlnirii, reprezentantul Organizaţiei Judeţene UDMR Cluj, Antal Géza a urat mult succes celor trei consilieri propuşi în cadrul alegerilor preliminare.

Szekely Csaba

foto: Ovidiu Nagy

sus(22)jos(30)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Interesul cui va fi reprezentat in consiliul local de catre aceasta grupare ?!

    sus(13)sus(2)

Lasă un răspuns