taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
sedinta consiliul local gherla coronavirus

Ședință de consiliu local în condiții de carantină – VIDEO

Ședința de consiliu local de joi s-a desfășurat în condiții de epidemie de coronavirus. Întâlnirea a fost mutată la Casa de Cultură, pentru a permite o distanță de siguranță între participanți,  în regim de carantină, fără accesul publicului. Consilierii și reprezentanții administrației locale au fost acoperiți cu măști medicale și au purtat mănuși de protecție.

La începutul ședinței s-au adresat felicitări și un mesaj de susținere pentru cadrele medicale din întreaga țară, care în aceste zile sunt supuse la o presiune mare, pe fondul creșterii numărului de persoane infectate, iar consilierii au aplaudat efortul făcut de acești oameni și de forțele de ordine, în misiunea de a-și face datoria față de semeni.

Ordinea de zi anunțată inițial a fost completată cu încă trei puncte, privind mandatarea unor reprezentanți ai consiliului local Gherla în adunarea generală a acționarilor la Compania de Apă Someș SA și Tetarom, în vederea reprezentării intereselor municipiului Gherla, precum și un proiect privind modificarea unei anexe la o hotărâre de consiliu local privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici, faza studiu de fezabilitate, la proiectul privind iluminatul public cu eficiență ridicată și extinderea rețelei în oraș.

Toate punctele de pe ordinea de zi au fost votate de consilierii prezenți.

Șeful direcției urbanism a abordat din nou problema bazinului de înot și a precizat că în cazul în care se propune un nou teren pentru acesta, vor trebui reluați toți pașii făcuți până acum. Un alt proiect, privind modernizarea stadionului, ar putea primi finanțare din partea CNI, concluzii trase în urma unor discuții purtate cu factorii responsabili.

Secretarul primăriei a făcut o informare privind intenția de construire a unui bloc nou pe strada Hășdații. În acest caz, s-a primit o plângere prealabilă, prin care inițiatorul solicită reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului. Acesta a fost respins de două ori până acum de consiliul local, după ce localnicii de pe strada respectivă și-au exprimat dezacordul.

La finalul întâlnirii, șeful Comitetului Local Pentru Situații de Urgență Gherla, Petru Mihuț, a făcut o informare privind gestionarea crizei coronavirus la nivelul orașului, cu cifre despre persoanele aflate în izolare la domiciliu și măsurile care s-au luat și se iau pentru gestionarea situației. La zi, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a scăzut, ca urmare a ieșirii din acest regim al unor persoane, după perioada de 14 zile.

video în continuare – înregistrarea ședinței

sus(13)jos(21)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns