taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
sedinta consiliul local gherla

Ședință de consiliu local, consilierii au respins solicitarea STS de amplasare a unui pilon de telecomunicații. De ce au venit cetățeni la ședință

Joi de la ora 16 a avut loc la Casa de cultură ședința ordinară a consiliului local Gherla.

La începutul ședinței s-a anunțat că executivul a retras de pe ordinea de zi un referat și proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitație publică a unui spațiu, în suprafață de 15 mp, din Municipiul Gherla, Piața Libertății, nr. 3A.

Pe ordinea de zi s-a aflat un referat și proiect de hotărâre privind „parcelarea imobilului înscris în CF 54939 Gherla si aprobarea trecerii suprafetei de 240 mp, teren cu numarul cadastral 55841, din domeniul public si din administrarea Municipiului Gherla, in domeniul public al Statului Roman in vederea darii in administrarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale”.

Intenția STS de a construi în locația resepctivă un pilon de telecomunicații a fost dezaprobată în luările de cuvânt ale consilierilor. S-a adus în atenție faptul că nu de mult s-a lansat o  inițiativă cetățenească prin care s-a solicitat scoaterea în afara orașului a antenelor de telecomunicații, pentru protejarea populației. S-a solicitat ca astfel de antene să fie amplasate cât mai departe de zonele locuite, astfel încât să nu fie afectată sănătatea populației.

S-a explicat că din măsuratorile făcute de STS, amplasarea unui pilon la Gherla ar face legătura între pilonii de același gen existenți la Bonțida și la Dej.

Un consilier s-a arătat nemulțumit de faptul că Gherla este singurul municipiu din țară unde STS vrea să amplaseze piloni și că ar trebui să își îndrepte atenția spre locuri mai puțin locuite.

Proiectul propus a căzut la vot, cu 3 voturi pentru, 4 împotrivă și restul abțineri.

Celelalte priecte de pe ordinea de zi au primit voturile necesare pentru a fi aprobate.

La ședință a fost prezent un grup de cetățeni care locuiesc în apropierea străzii Hășdății, unde se construiește un nou cartier de locuințe. Oamenii au reclamat faptul că deși au făcut mai multe demersuri, încă nu beneficiază de utilități cum sunt apa și canalizarea.

Din partea administrației au fost informați că începând din luna august, Compania de Apă urmează să deruleze un proiect de anvergură în acest sens.

La finalul întâlnirii s-a discutat din nou despre finanțarea pentru școli prin GAL, cu accent pe necesitatea construirii unui nou sediu pentru liceul Ana Ipătescu.

video în continuare

Ședință de consiliu local, ce votează consilierii

 

sus(22)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns