irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
sedinta consiliul local gherla

Sedinţă cu scântei la primărie pe tema schimbărilor la liceele din oraş. Se anunţă miting de protest – VIDEO

Şedinţa de îndată anunţată la primăria Gherla pentru luni la ora 11 nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 8 consilieri, din totalul de 19.

Ca urmare, s-a programat o nouă şedinţă, pentru ora 20.30, la care au luat parte toţi consilierii.

Pe ordinea de zi s-a aflat un singur punct: referat şi proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei la HCL nr.83/2015 privind aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Gherla, pentru anul şcolar 2016-2017. Este vorba de adăugararea pe lista unităţilor de învăţământ a şcolii maghiare.

Discuţiile au fost aprinse şi s-au întins mai bine de o ora, cu argumente pro şi contra. S-au adus în centrul atenţiei propunerile Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, prin care se desfiinţează clasele gimnaziale de la liceul „Petru Maior”, care vor fi mutate la Şcoala Nr. 1, dar şi mutarea claselor de liceu de la „Ana Ipătescu” la „Petru Maior”, astfel încât liceul „Petru Maior” să-şi păstreze numărul de elevi.

În cadrul şedinţei, consilierul Septimiu Mahalean a anunţat că părinţii de la cele două licee vor înainta petiţii către primărie si consiliul local prin care solicită renunţarea la modificările propuse.

Primarul Marius Sabo a atras atentia că dacă consilierii vor vota împotrivă, se va respinge de fapt investiţia noii şcoli maghiare. „Azi nu vorbim despre nicio desfiinţare (…) Nu vor fi afectate cadrele didactice sub nicio formă, doar dacă se reduce numărul elevilor”. Sabo a prezentat apoi date din care rezultă ca reducerea efectivului de elevi este o situaţie reală.

Supus la vot, proiectul de hotărâre a fost respins, fiind votat astfel: 9 voturi „pentru” (PSD, ALDE, UDMR), 10 abţineri (PNL, consilierul independent Grigore Zegrean).

În ce priveşte situaţia de la liceul „Ana Ipătescu”, care ar urma să rămână fără clasele de liceu, cadrele didactice şi elevii sunt hotărâţi să organizeze chiar şi un miting de dezaprobare a măsurilor venite de la Inspectorat.

video: inregistrarea sedintei

 

 

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

48 comentarii

 1. Azi am trait o mare dezamagire si rusine in cadrul sedintei Consiliului Local Gherla! La finalizarea unei investitii care s-a derulat pe parcursul mai multor ani si insumand costuri de aprox 2,5 milioane lei, Consiliul Local Gherla nu a aprobat inscrierea Liceului cu predare in limba maghiara pe lista institutiilor de invatamant din Gherla.Consilierii care au votat impotriva, de la grupul PNL ,sunt aceiasi care deunazi pozau ca mari sustinatori ai invatamantului gherlean si de asemenea ii condamnau pe altii de practici comuniste.Dar aceste practici despre ce ne amintesc…perioada anilor 1940-1945, ce ziceti?Isi explica aceasta decizie prin falsa ipoteza creata artificial drept paravan, similara altelor inventate de-a lungul timpului cu diverse prilejuri, potrivit careia infiintarea acestui liceu va duce la desfiintarea Lic. Ana Ipatescu.Deci sa nu ne mai mire daca in Romania acestor vremuri exista sali de sport care in loc sa fie folosite de catre copii la practicarea sportului sunt utilizate ca depozite de cereale, probabil si aceasta scoala, cea mai moderna din oras va fi folosita ca adapost de caini comunitari sau ceva similar.Ma doare sufletul cand vad ca se continua pe aceasta practica: daca nu poti face ceva macar sa nu faca nici altii si ce usor e sa bagi bete in roate cuiva care se chinuie sa construiasca un lucru bun.
  Sunt dezamagit deoarece, in urma cu 3 ani jumatate, cand am acces in Consiliul Local gandeam ca acolo se aduna oameni care vor binele comunitatii si care actioneaza dupa puterile si priceperea lor pentru progresul Gherlei, insa acum m-am convins ca unii isi urmaresc doar propriul interes, uneori chiar cu rea-vointa.
  Sunt rusinat ca azi, 18.01.2016 , facand parte din acest Consiliu Local am luat parte la acest act de sabotaj impotriva gherlenilor ai caror reprezentanti suntem.Nici acum nu pot concepe, cum niste oameni rationali au putut comite o astfel de actiune, deci de acum inainte nu ma mai surprinde nimic ce se intampla pe „scena politica” locala. O mare parte a colegilor mei fac multa galagie pt nimic, iar cand au posibilitatea sa faca ceva cu puterea investita de alegatori si-o folosesc doar pt a-si satisface orgoliul sau interesul personal.

  • Decizie inspectoratului o poți citi în articolul de mai jos. Dacă vrei sa nu vezi ceva evident și sa intelegi ca urma înființări liceului cu predare în limba maghiara, alții au acceptat desființare pe termen mediu a unui liceu cu predare în limba romana , poți liniștit compara situația cu cea din fizes. Logica este simpla astăzi avem 2 licee cu predare în limba romana, pe viitor riscam sa avem unul în limba maghiara și doar unul în limba romana. Din ce am văzut în filmare primarul a acceptat desființarea claselor de liceu de la Ana Ipatescu. Păcat pentru ar fi trebuit sa încerce măcar sa salveze acest Liceu si nu sa se transforme in avocatul inspectoratului care se pare ca a decis ca in cazul in care se infiinteaza acest liceu va desfiinta liceu in limba romana.De ce nu am putea avea 2 licee cu predare în limba romana și unul cu predare în limba maghiara!

   Păcat de situatia creata, și păcat ca nimeni nu a încercat sa găsească o soluție mai repede, Toți sunteți de vina,ca nu ați încercat sa găsiți o soluție mai repede. Chiar și dvs d-ul e Dorin, pentru ca sunteți consilier local și trebuia sa va gândiți ca aceea investiție ar putea duce la aceasta situație de a inchide un liceu în limba romana și sa încercați sa găsiți o soluție mai repede dacă țineți asa mult ca în Gherla sa existenta liceu cu predare în limba maghiara.

   http://www.gherlainfo.ro/se-desfiinteaza-ciclul-gimnazial-de-la-liceul-petru-maior-iar-liceul-ana-ipatescu-ar-putea-ramane-fara-clasele-de-liceu/

   • nu se va invhide nici un liceu cu predare in limba romana cei care v-au umpult capul cu prostii au avut un motiv intemeiat : voturi pentru alegerile locale .Chiar nu vedeti ca este pura manipulare politica .Daca va intereseaza acest subiect va sugerez sa va documentati putin si veti fi surprins de rezultat , cine cand si cum a raspandit si a umplut Gherla de minciuni ,a otravit gandurile cetatenilor si incearca sa ne invrajbeasca ! Imi veti da dreptate : e an electoral !!!

  • Ecuatie simpla . Ana Ipatescu – (minus)o clasa , Petru Maior – o clasa (maghiari) , Generala 1 – step maghiar = Liceu nou Maghiar se vota . Da combinatii gen iau una de la PM o dau la G1 ca sa fie paguba mai mica dupa care in compensare dai o clasa de liceu la PM ca are proiecte europene (poate doua sau trei clase mai tarziu) , si le scazi de la AI ca sa nu mai aiba nevoie de reparatii sau sediu nou , copii de dupamasa… – asta nu se voteaza . Primaria jongleaza cu hotarari deja luate de inspectorat si obligatii fata de investitia facuta si iese un lucru romanesc … An electoral si se tin tare care cum poate. – de vazut cine iese in castig . Liceul nou se face oricum …

  • pacat ca nu gandesc multi ca tine ! Ar fi bine sa schimbam actuala clasa politica din Gherla pentru ca vad ca prea putine exceptii exista in consiliul local ! E rusinos ca actualii candidati si echipele lor nu fac altceva decat sa umple capul gherlenilor cu minciuni si prostii in loc sa faca ceva constructiv .Dar e mai pacat ca sunt foarte multi care inghit prostiile ,oare sa fim un oras cu cetateni putin primitivi ? Asta inseamna lipsa de educatie ,de comunicare ,pacat ca retelele de socializare stau pe primul loc si nu educatia .Poate asa am fi putut si noi intelege ca acest liceu care s-a construit este un lucru care ridica statutul orasului nostru ,este o mandrie si nu un esec .

 2. Mie mi se pare incredibil ce se întâmplă în acest caz. După ce fundația a construit această școală cu un efort imens, o școală în care orice părinte și-ar dori să își vadă copilul, vin consilierii orașului și nu mai știu ce să facă de invidie. Fiindcă doar așa o pot numi. În loc să fie mândrii de o astfel de realizare (ce ei nu o să realizeze niciodata deoarece interesul roade osul), ei aruncă cu noroi. Vreau să punctez foarte clar 3 lucruri:
  1. Pentru prima dată văd în actualul primar bunăvoie (ceea ce îi lipsește total de altfel)

  2. Pe domnul Vlad Bărbos, candidat la funcția de primar, nu mai vreau niciodată să îl aud că vrea să înființeze o nouă școală (Doar nu se gândește să renunțe la liceele cu tradiție). Oricum promisiunile dumneavoastră mă fac să râd. Serios. Cum să fii așa de naiv încât să zici astfel de lucruri, pe care știi că nu le crede nimeni, sunt prea mărețe pentru capacitatea ta, dar nici măcar tu nu le crezi.

  3. Este un sfat în primul rând pentru consilierii de față, dar și pentru orice om de rând: aveți oameni buni COLOANĂ VERTEBRALĂ. Susțineți ideiile pe care le aveți. Să aveți principii! Mie îmi este scârbă când văd cum se lingușesc toți pe lângă cel pe care îl consideră liderul ,haitei, din care fac parte.

  Pentru construirea acestei școli a fost depus un efort imens. Intențiile au fost cele mai curate. Cum de altfel sunt intețiile Fundației Teka. Ei au făcut ce nimeni altceva poate din Transilvania nu a făcut. Niciodată nu au sărit în față cu realizările lor. Eu știu puține lucruri din ceea ce au făcut ei, dar și așa respectul meu pentru ei este imens. Au avut grijă de copii care poate acasă au fost bătuți, le-au dat o masă caldă și un pat celor care poate acasă nu aveau ce să pună pe masă, i-au îmbrăcat pe cei care nu avea bani pentru niște teniși nici de la PPT, le-au educat, le-au oferit poate cei 7 ani de acasă care îi lipseau, și foarte mulți copii care învățau acolo au devenit un exemplu pentru noi toți. Intenția în construirea acestei școli a fost de a duce mai departe ce au realizat până acum, de a le oferi un mediu sănătos unde să învețe, ce niciodată orașul nu a putut oferi. În cei patru ani de liceu iarna înghețam în sălile de clasă, stăteam la ore cu mănuși, alți colegi fiindcă nu avea clasă au fost mutați într-o clasă improvizată în beci, unde mucegaiul era șeful. Am avut și șoareci (nu o dată), ne-am cumpărat scaune și bănci din banii părinților noștrii, și mai sunt multe altele.
  Din această cauză nu înțeleg atitudinea asta: de ce să nu îi oferim copiilor noștri condiții mai bune în locul unde de multe ori își petrec 7 ore din zi?

  Iar pentru domnul Hiticaș aș dori să transmit doar atât: te respect ca și om și tată enorm, dar unde e coloana vertebrală despre care tot vorbim? Unde este libertatea ta de exprimare din toate zilele? Fiindcă acum nu am văzut nici o reacție de-a ta. Susține ideiile tale, nu a altora. :)

  • Copiii din comunitatea maghiara au tot dreptul sa se bucure de aceea școală, atâta timp cât nu le iau dreptul copiilor din comunitatea romana sa se bucure de școală. Observ cu toate astea ca, comunitatea maghira în loc sa înțeleagă ca nu pot sa deschidă un liceu maghiar închizând unul roman și cred ca ar trebui sa să lupta cot la cot ca ambele comunității sa bucure de aceleași drepturi, nici de cum sa acuzam de rea voința pe cei ce au reprezentat comunitatea de romani.

   • Atâta timp cât vor fii copii, vor fi și școli, și profesori. Când nu vor mai fii copii, normal că o se se desfințeze școli, licee. Dar asta nu depinde de consilieri, nici de primari, doar de locuitorii orașului, care vor avea sau nu copii.
    Sunt de acord că ar trebui să se lupte cot la cot pentru , chiar aș dori să se întâmple asta.

    • Nu se prea vede ca ai vrea! Comentariul tău instiga la ura, ii acuza pe consilieri pnl , gândește-te ca și ei isi reprezinta comunitatea de romani asa cum reprezinta UDMR comunitatea de maghiari. Oare UDMR ar vota înființare unui liceu în limba romana în condițiile în care s-ar închide unul în limba maghiara ? Eu nu cred , asa ca pune-te în piele consilierilor locali care au votat în favoarea comunității pe care o reprezinta, cea de romani, și nu împotriva înființării unui liceu !!!

     • Nu m-ai înțeles. Îi respect pe cei care susțin ceva cu adevărat, dar nu îi plac pe cei care merg pe efectul de turmă. Și asta e referitor la absolut toate partidele din Gherla și nu numai. Atât PNL, cât și UDMR sau PSD. Decid toți la fel dacă țin de un anumit partid. Nu au o opinie a lor. Bate prea tare la ochi. Dacă oricum deciziile se iau în umanitate în funcție de partid, atunci ar putea la fel de bine ca să rămână din fiecare câte unu.

      • Intenția mea nu a fost să denigrez pe cineva. Îmi pare rau dacă cineva s-a simțit jignit. În concluzie, eu doresc ca toți copii din oraș, indiferent dacă sunt români, maghiari, rromi sau orice altă etnie, să poată cândva învăța în instituții perfecte, corespunzătoare din toate punctele de vedre.

   • Comuinitatea maghiara nu doreste sa se inchida sau sa se desfiinteze nici un liceu cu predare in limba romana si nici nu se va intampla acest lucru .
    Deschiderea noului liceu nu este in defavoarea celorlalte .
    Este an electoral si vi se toarna prostii in cap de cei care vor cu toata forta lor sa preia carma primariei si ca si pana acum sa nu se fac nimic doar satisfacerea unor orgolii personale si politice .
    Chiar nu vedeti ca majoritatea gherlenilor este manbipulata de unele persoane cu rea credinta si puturoase care nu au fost in stare ani de-a randu sa faca nimic pentru acest oras iar daca altii fac un lucru bun ii improasca cu noroi ? RUSINEEE !!!!!!!

  • Lasati-i pe unguri sa isi faca scoli sa ii poata invata pe copii cum sa-l spanzure pe Avram Iancu sau cum sa il preamareasca pe Beke Istvan pt terorism. Chiar va rog sa le faceti scoli si sa le inchideti pe cele romanesti !

   • Ma insel eu sau esti cumva un personaj gen Vadim Tudor sau Ghorghe Funar ? Asa mi se pare , pentru ca noi traim in secolul 21 ,ar trebui sa retineti acest lucru .Era nationalizmului infocat a apus demult !!
    TOTI respiram acelasi aer ,toti ne-am nascut goi , parintii ne-au imbracat ,n-am putut vorbi parintii ne-au invatat fiecare limba lui .Asta ar trebui sa conteze ,nu limba pe care o varbim ci ce vorbim si cum vorbim .De ce atata ura si dispret ? Din cauza oamenilor ca tine care in vrajba isi vad realizarea proprie si se hranesc cu ea .Urat si rusinos ,iar dac ai copii sa dea Dumnezeu sa nu fie ca tine si sa stie sa-si respecte aproapele si sa-l pretuiasca ,sa-i dea o felie de paine si un pahar de apa indiferent daca e ungur,roman , tigan sau de alta nationalitate .
    EU asa imi educ copiii inainte de toate sa fie OAMENI

    • Buna ziua dna Patent, nu vreau sa iau partea nimanui ci vreau doar sa prezint o situatie. In primavara eram la Baile Felix si fiind o vreme destul de ploioasa era putina lume. La un moment dat, aud doua persoane care au inceput sa strige dupa ajutor din apa. Una dintre persoane era de culoare. Eu fiind singur a trebuit sa iau repede o decizie, puteam sa salvez doar o singura persoana. Ce credeti ca am facut ? EI BINE L-AM ALES PE NEGRU PENTRU CA ALBUL PUTEA FI UNGUR !

     • Din greseala i-am scris lui Ady20 comentariul pe care til-am adresat .Asadar …nu vreau sa raspund provocarilor de prost gust ,doar atat mi-e mile de tine si de cei ca tine ,care intr-un fel sau altul aveti anumite frustrari ,suparari si nu puteti sa le rezolvati ,poate chiar traume .Pacat sper ca vei avea o viata frumoasa traind sub chinul uri fata de etnia maghiara ! Oricand ai nevoie de ajutor poti conta pe ajutorul maghiarilor ! Stii ….ei sunt obisnuiti sa salveze de la innec chiar si pe cei albi …romani !!

    • Nu știu ce aer ai respirat tu, dar tare mă tem că erau bășini ungurești, că ești tare tuioșe de cap. Dar trage în continuare pe nas, că fac bine la răceală… :D

 3. Ca parinte ar trebui sa am dreptul sa aleg unde imi dau copilul la scoala!!!!Nu inspectoratul scolar trebuie sa decida si nu consilierii si nu primarul!!!Noi parintii!!!Aplecati urechea la dorintele parintilor!!!

  • Nimeni nu va ingradeste acest drept !!!!!!! Nu mai aplecati ureche la prosti varog si la barfe de prost gust care au innebunit orasul !!!.totul este o farsa electorala de prost gust .Cunosc foarte bine situatia si imi vine sa urlu de ciuda ,ca aplecati urechea la niste zvonuri nefondate !!
   Daca va intereseaza acest subiect documentati-va dar nu de la profesori sau consilieri .Va rog nu va pierdeti cu firea , totul are o rezolvare logica, concreta si clara .
   Nu va pot da insa dreptate in ceea ce priveste ,,aplecativa urechea la dorintele parintilor ” stiti foarte bine , ca daca sar lua in calcul dorintele fiecarui parinte in parte ( ceea ce este imposibil ) s-ar crea un calvar !? Nu e posibil trebuie sa se ia in calcul necesitatile societatii ,in cazul nostru al copiilor , binele lor general si nu orgoliile noastre sau interese politice in prag electoral !

 4. http://www.primaria-gherla.ro/go/hotarari2015 HCL 83/26.11.2015 ce priveste structura de invatamant pe anul scolar 2016-2017, proiect initiat de Primaria Municipiului Gherla.

 5. In aceasta seara o sa imi exprim public opinia fata de acest subiect. Am prea multe de spus incat sa fie cuprins intr-un comentariu.

 6. … văd că înfiinţează licee , aia care au gătat cu greu … un liceu …

  • Infiinteaza licee cei care lucreaza zi si noapte pentru binele comunitatii nu doar pentru ei ,care muncesc fra a le fi rusine , care 24 din 24 sunt dispusi sa ajute pe oricine are nevoie daca pot !!!!!
   Nu fiti invidiosi poate sunt multi care au doua trei facultati si stau acasa pentru ca le este rusine sa mearga ca vanzatori ,sau soferi ,chiar daca nu au alta posibilitate , sau sunt care cu opt clase ,zece sau douasprezece stau acasa pe somaj sau traiesc din mila parintilor pentru ca nu vor sa fac naveta pe 1000 lei sau nu se angajeaza pe 800 lei .Acestia cum sunt ei ce infiinteaza : lenea ,prostia ,putoarea ! Asa ca nu mai fiti carcotasi puneti mintea la contributie si faceti si voi lucruri bune si folositoare pentru acesti oras iar daca nu sunteti in stare lasati pe altii s-o faca !!!Bravo pentru cei care muncesc ,bravo si respect celor care au facut posibila ca Gherla sa aiba un liceu ultramodern ,sa speram ca si copii vor putea aprecia acest lucru si parintii multumi intr-un final !

 7. Am mai spus, și mă repet. Această Fundație Teka, este o pepinieră de șovini. Punct! Să nu fie cu supărare, dar această separare pe criterii etnice, într-o comunitate atât de mică, eu nu o vad cu ochi buni. Se știe că, pui de pisică, dacă sunt crescuți împreună cu puii ce câine se vor tolera și la maturitate. Crescuți în cuști separate, într-e ei pace nu va fi în veac. Se vor sfâșia de fiecare dată. Dl Hiticaș vă poate lămuri mai bine. ;)

  • nu stiu cum e posibil ca in acest secol sa mai existe oameni cu o asemena gandire !!!????
   Oare pe ce planeta traiti ??!!! Stiti ce inseamna sovinizmul ? Se pare ca nu !!
   NU mai umpleti mintea cititorilor cu prostii ,pentru ca prostia naste prostie si si asa e Gherla plina de prosti ! Fundatia Culturala Teka este un exemplu pentru comunitatea gherleana ,un exemplu pentru intreaga Campie a Transilvaniei 1 Ar trebui ca gherlanii sa fie mandri ca unii mai si muncesc in Gherla pentru gherleni nu doar dorm in scaune ca cei pe care i-ati votat si vetui vota in continuare !!

  • Unii știu din anii ’90 când în sediul *** pe perete era pusă o hartă cu ungaria din timpul imperiului austro-ungar și profesorul *** încerca să te aburească cu istoria „adevărată” a Transilvaniei zici că el făcuse facultate la Budapesta nu în Cluj-Napoca! Așa că Cili ai dreptate acolo se promovează valori false sponsorizate de guvernul Ungariei și fundații Sorosiste

   • Unii stiu gresit ! Teka NU avea inca sediu daca vrei sa sti ,orele de dans popular se tineau intr-o incapere fara incalzire a Meseriasului sau in parc la popice ,mai apoi in sali de clasa de la scoala nr 2 ,respectiv in sala de sport a scolii nr 2 .NU mai aburii oamenii cu prostii si minciuni !! E u stiu pentru ca in ciclul gimnazial si liceal am facut parte din grupul de dans al fundatiei,am fost de fata la diferitele momente importante din viata fundatiei la inceputul formarii acesteia .Nu mi s-au turnat aberatii in cap , nu ni s-au promovat valori false . Din contra mereu am fost indemnati sa convietuim in armonie cu semenii nostrui indiferent de etnie ,religie .Am avut o copilarie fericita si o tinerete fericita in cadrul fundatiei si sunt mandra ca am putut face parte din acel anturaj .
    Niciodata domnul profesor nu ne-a predat asa ceva ,niciodat nu a incercat sa denigreze sau sa improaste cu noroi pe nimeni si nici istoria .
    Eu zic sa respectam trecutul si doctrinele fiecarei natiuni .
    Daca nu sunteti in cunostinta de cauza nu mai povestiti magarii !!!!!!!!!!!!
    La Teka nu se promoveaza valori false sponsorizate de nimeni !
    De ce nu te duci sa vezi ce anume se promoveaza la Teka inainte sa scrii prostii .Ca sa-ti luminez eu mintea iti spun eu ,care imi trimit copiii la aceea fundatie unde invata diferite mestesuguri populare ,dansuri si cintece populare ,au diferite activitati multiculturale ,educative care NU AU LEGATURA cu valori false , sovinism sau alte aberatii !
    Tot ce se promoveaza acolo este de valoare si educativ .
    Si copii romani frecventeaza diferitele cursuri care se organizeaza acolo . Si parintii acestora sunt sovinisti ?!
    De ce va deranjeaza daca cineva se mai ocupa in Gherla si de promovarea adevaratelor valori morale , educationale , culturale .Chiar nu vedeti ca ne fiind in cunostinta de cauza otraviti tineretul de azi ,care si asa mai e putin si va fi lipsit total de adevartele valori .
    Teka e locul unde ini trimit copiii stiind ca sunt in siguranta si intr-un anturaj bun .
    Chiar nu vedeti ca in Gherla foarte multe casnicii sunt mixte si traiesc intr-o armonie perfecta ,foarte multe prietenii sunt mixte si dureaza o viata intreaga ,de ce trebuie sa semanati vrajba intre oameni .
    Suntem o mana de oameni in Gherla TREBUIE SA NE RESPECTAM ,indiferent de ETNIE ,RELIGIE .!!!
    TREZITIVA DIN TRECUT SI PRIVITI SPRE VIITOR !!!

   • Mai Freud tată, ăștia nu vor să vadă nici ce e evident. Uită-te la Patena asta, păi așa „lătrăi” se instruiesc doar în școlile de partid, cu o ideologie bine determinată. Divaghează, eschivează, face spume ca DERO numai să iasă în față. „TREZITIVA DIN TRECUT SI PRIVITI SPRE VIITOR !!!”…tare sloganul, dar care viitor? Ala care-l vreți voi? :P

    • un om sanatos mental si fizic traieste prezentul cu demnitate ,isi coieste un viitor pentru copii NU se hraneste din frustrarile trecutului ,din dezamagirile lui cum faci tu .
     Oare cat mai rezista Pamantul sub greutatea prostiei ,urii ,si mizeriei creata de oameni ….???
     Sti , poti sa scrii de acum inainte orice ,personal cred ca nu merita ca sa ne injosim sa-ti raspundem provocarilor de prost gust ,demne poate de persoane care vor sa se afirme intr-un fel sau altul ,dar din pacate se afirma prin prostie !!!!!!!!Si tie iti transmit sa ai parte de un viitor frumos si senin sub chinul urii pe care-l porti fata de alte etnii ………si daca crezi ca te pot ajuta sa iesi din depresia asta poti apela oricand la ajutorul meu , sti mie imi face placere sa ajut pe oricine la nevoie indiferent de etnie . A da … si ai grija ce cuvinte folosesti in comentarii si in ce context pentru ca potrivit legii nu e indicat sa faci atac la persoana ,e cam usturatoare pedeapsa !

 8. Am impresia ca atunci cand s a dat acordul de a se infiinta aceasta scoala,nimeni nu s a gandit la Impactul pe care l va avea asupra scolilor din oras!Cand s au inchis scolile la tara,nu s a gandit nimeni ca vor disparea tinerii din sate.Dupa ce au ramas doar batrani in sat, DEGEABA s a promis ca se vor da bani tinerilor care se intorc la tara,daca nu au scoli,gradinite….Daca inchideti scoli,spitale,(Sa nu mai vorbim de locuri de munca,care sunt pe cale de disparitie in oras…precis vom mai vorbi de Sortilemn)nu va mirati ca orasul nostru se va transforma intr un oras MORT….unde vor bantui doar consilierii si primarul si cativa batrani!!!Domnul primar a spus ca in 10 minute orice copil ajunge la scolile din oras,dar sa nu uitam ca nu toti copiii vin la scoala adusi cu masina!Copiii care vin de pe strazile aflate la periferie ajung intr o jumatate de ora pe jos…poate chiar din satele invecinate sant copii care vin la scoli in oras….parintii lor i au inscris cat de cat in proximitatea scolilor.Nu e chiar tot una sa vina un copil de pe strada Hasdatii pana la Ana Ipatescu,sau sa vina pana la Petru Maior……cum nu e tot la fel sa mearga de pe Strada Reformei pana la Petru Maior sau sa mearga inca ”o postata” pana la Ana Ipatescu…..Ganditi va la copii si nu luati hotarari din punctele d voastra de vedere!Singurul coerent mi se pare domnul Zegreanu dintre domnii consilieri!

 9. Daca nu mai sunt copii nu mai bagati vrajba in comunitate alimentat de profesori care isi pierd slujbele de la Ana Ipatescu si mai rau este si reprezentat politic in Consilul Local aici uitativa prima data cine alimenteaza spiritele in comunitate si culmea lucru acesta sa stiut cand sa abprobat constructia ca este peste norma de elevi atunci a votat si PDL SI PNL unde va este coloana de atunci nu o aveti este clar.
  Nu va lasati manipulat de interesele unor profesori care o sa fie mutati la alte scoli in judet nu raman pe drumuri, si oricum acel Liceu se va deschide si fara taraboiul orchestrat de domnii profesori fiindca sau investit bani, pentru Ana Ipatescu se plateste chirie catre Patriarhia Catolica din cate stiu , sa va fie rusine ca manipulati oamenii in acest oras linistit.

 10. Mutarile de clase de la o scoala la alta nu au nici o legatura cu infiintarea liceului maghiar, pt ca aceste miscari de clase se intampla si la Cluj-Napoca ,iar acolo nu s-a construit nici o scoala noua…dar atunci de ce v-ati opus infiintarii liceului?Va e frica ca nu cumva sa-si treaca primarul sau PSD la capitolul realizari in mandat si construirea acestei scoli.Stati linistiti ca a fost construita de societatea civila…de o fundatie non-profit, iar daca noi romanii am avea una la fel in oras poate altfel ar arata orasul, poate am avea si noi o scoala de Doamna-ajuta sau un spital…aici trebuie sa ne canalizam eforturile stimati colegi si nu sa invrajbim populatia , sa cream intrigi sau sa blocam proiectele bune ale unora care vreau si pot!

 11. Copiii au fost deja inscrisi la scoli,de ce s a acceptat cererea de inscriere daca se dorea mutarea?Cititi petitia!!!Binenteles ca mutarile au legatura cu deschiderea scolii maghiare!Cati dintre voi aveti copii inscrisi la scolile in cauza??

 12. Am sa scriu si eu parerea despre acest subiect ca si un cetatean roman de etnie maghiara. In primul rand eu cand m-am inscris la liceu am fost 90 de copii pe 30 de locuri. Cu mare chiu si vai s-au facut 2 clase maghiare 3 ani la rand la Lic. Petru Maior ca sa nu fim nevoiti sa facem naveta in Cluj/Dej. Nu am fost bine primiti si am fost tratati toti cei 4 ani cu dispret.
  Al doilea punct. Daca exista un pic de interes si bunavointa din partea autoritatilor si conducerii scolilor nu cred ca nu era posibil modernizarea subsolului la Lic. Petru Maior si crearea a catorva sali de clasa.
  Ultimul punct din comentariul meu este legat de Teka si etnicii maghiari din gherla. Ei sunt vinovati de un singur lucru. Sunt vinovati de crearea de conditii pentru copiii lor. Conditii care nu le-au oferit autoritatile locale chiar daca contribuie la bugetul local.
  Pentru toti ceilalti care comenteaza aiurea si de prost gust am urmatoarele cuvinte. Sunteti demni de mila. Daca ati fi luat exemplu de la Teka probabil azi am fi avut un spital in Gherla si probabil noci Lic. Ana Ipatescu nu se afla in stare avansata de degradare. Cu tot respectul dar cladirea respectiva se va darama pe copii azi-maine.

  • Grăit-ai ca un etnic maghiar. Că bine zici, mare greșeală chiar și de imagine, dacă efortul vostru ar fi fost și pentru pui de românași, și ați fi tras o palmă peste obrazul administrației locale. Dar fundația ce a făcut? A arătat că ei pot să pape ciocolată, și ceilalți doar mămăligă. Ei! asta nu miroase a segregare, sau am io nasul înfundat?

   • Vai, cili, dar care este frustrarea ta? Dacă știam că nu vei mai putea dormi noaptea din cauza asta…
    Ai prea multe adunate în tine…frustrare, invidie, răutate…de unde atâtea? Eu aș zice să te liniștești pentru binele tău. Sunt atâtea lucruri frumoase în viață, de ce nu te bucuri de ele? Nu te mai consuma, că o faci degeaba. După ce școala se va deschide, toată lumea revine la viața de zi cu zi, nu mai fii tu supărată. Dăunează la nervi. Iar românașii au putea și ei să construiască nu una, ci 2 școli, că nu e așa de greu, trebuie doar voință. Eu vă doresc succes în realizarea tuturor planurilor de viitor pe care le aveti. Faceți și voi, hai că puteți și voi! Deșteaptă-te române!

  • Imi cer scuze comentariul era adresat lui Vadim Tudor !!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ady 20 ITI RESPECT SI SUSTIN PUNCTUL DE VEDERE .!!!!Scuze !

 13. ii respect pe cei din jurul meu si ma rspect si pe mine din acest motiv nu raspund provocarilor unor oameni consider eu cu anumite tulburari de comportament ,sa ai o viata frumoasa traind in chinul urii pe care il porti fata de etnia maghiara .Mi-e mila de tine si sper ca cineva te va putea ajuta vreodata!

 14. Fiti linistita” doamna draghe”ca daca erau urati ungurii din Romania,demult era altfel situatia,putina recunostinta ati putea avea pentru romani,iar noi chiar daca avem putina” Raie pe matze”,va apreciem,chiar daca suntem prea mandri sa o spunem!Ce va lipseste este simtul umorului!!!Nu are nimeni probleme de comportament,e greu de digerat putin,cum va stiti invarti sa iesiti deasupra!Iar asta e un exemplu pentru romani!Chiar daca mama tara ne a crescut cu paine si marmelada,asa au fost vremurile,eu zic ca ar trebui sa fim recunoscatori!Ca nici altii n au dus o mai bine!!!Am avut colegi maghiar care pot spune ca au fost tratati la fel ca si cei romani!In definitiv santem frati, ce naiba!

Lasă un răspuns