taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
primarie gherla sedinta

Ședință cu scântei la primărie: „Cine a făcut proiectul de drumuri e nebun!” – VIDEO

Consilierii locali au fost luați în șuturi de cetățenii prezenți la ședința de luni, de la primărie. Motivul a fost lipsa de măsuri în ce privește străzile la care se lucrează în oraș, neimplicarea în construcția unei școli noi și inerția în ce privește reglementarea amplasării de antene de telefonie mobilă în oraș.

„Cum puteți să spuneți că se modernizează străzile, când se fac mai rău de cum au fost înainte? Ce modernizare e asta, când ne rupem picioarele? Sunt deja multe cazuri de oameni care au ajuns la spital pentru că s-au rănit pe piatra cubică!”, a reproșat un cetățean. „Luați măsuri urgente, pentru că altfel luăm noi!”, au mai spus oamenii. „Opriți lucrările și nu mai continuați în felul ăsta, voi chiar nu vedeți că nu e bine?”

Consilierii au răspuns că lucrările se execută după un proiect aprobat. „Cine a făcut proiectul de drumuri e nebun!”, a apostrofat o femeie. I-au ținut isonul și altii locuitori de pe străzile aflate în lucru de câteva luni.

Un alt subiect al discuțiilor a fost cel al construirii unei noi școli în oraș. „Nu înțelegeți că noi v-am trimis în consiliul local ca să ne reprezentați și să faceți ce vrea comunitatea?”, a reproșat un preot. „Noi v-am trimis aici ca să faceți și să votați ce trebuie pentru oraș, nu ce vă spune un baron sau altul! Deși s-au strâns semnături, acestea nu sunt luate în considerare. Noi cerem școală, voi faceți centru SMURD și loc de distracție pentru copii, astea sunt prioritare?  Societatea se îndreaptă într-o direcție greșită și doar școala ne mai poate salva copii, ea trebuie să aibă prioritate! Plătiți de ani de zile sute de milioane pentru chirie la Ana Ipătescu, banii aceștia se puteau folosi la o nouă construcție. Așa nu se mai poate, la următoarele alegeri vom avea grijă pe cine trimitem în consiliul local, poate chiar un reprezentant al bisericii!”

Viceprimarul Iulia Trif a răspuns că administrația locală are în vedere școala și că tocmai s-au aprobat fonduri pentru modernizarea Școlii Nr. 1 și că nu se face niciun loc de distracție pentru copii.

S-a discutat minute în șir, pe ton ridicat, despre locul unde s-ar putea construi o școală nouă și s-a explicat că nu există un teren suficient de mare, raportat la numărul de elevi, pentru clădire.

S-a propus și aprobat constituirea unei comisii care să cuprindă reprezentanți de la toate partidele. Aceasta ar urma să întrunească în scurt timp pentru a se ocupa de problema școlii.

În ce privește străzile în lucru din oraș, s-a stabilit o nouă întâlnire între cetățeni, administrație și constructori, la care să fie lămurite aspectele legate de calitatea lucrărilor și de modul de execuție a acestora.

Toate punctele de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de consilierii prezenți la ședință.

video în continuare

sus(7)jos(176)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

10 comentarii

 1. În sfârșit cetățenii și-au exprimat opiniile in fata unei conduceri slabe a orașului ....o soluție ar fi Demisia primărilor și a membrilor CL și organizarea de Alegeri pentru o Conducere noua capabila sa rezolve situațiile create...

  sus(63)sus(0)
  • Trebuie sa se trezeasca preotii din Gherla sa i-a atitudine ca vad ca domnii consilieri sunt inexistenti. Este o sansa pt orasul acesta ca exista preoti pregatiti implicati si responsabili in cadrul comunitatii...Pana la urma ne intoarcem in trecut unde mereu dascalii si preotii au fost impreuna si au luminat poporul se pare ca este nevoie sa ne intoarcem in trecut ca sa avem un viitor...prezentul politic e un dezastru.
   Felicitari si domnului protopop Paul ca si de aceasta data BOR face dovada ca este aproape de popor la momentele grele ...sa isi tina preotii tineri si implicati in viata comunitatii aproape, ca doar asa vor fi o voce puternica si auzita in orasul acesta.

   sus(9)sus(1)
 2. ... suprafaţa deja existentă la Ana Ipătescu ( şcoala nouă, şcoala mică, construcţiile comuniştilor, sala şi terenuri de sport, care nu aparţine celor care iau chirie) cumulată cu cea a oraşului (acum ocupată de apendicele primăriei, ADP) sunt suficiente pentru necesarul numărului de elevi, tot mai mic...
  No, apucaţi-vă de lucru...

  sus(48)sus(0)
  • Nu se apuca de lucru..... daca aveau vreun interes acum alta era situația....nici nu sunt capabili...

   sus(53)sus(0)
   • Daca au ajuns incultii si hotii sa conduca orasul nostru e normal sa nu doreasca educatie sanatoasa care sa ridice nivelul cetatenilor ...trebuie spalati gherlenii pe creier si doar sa voteze mafia politica dar asa cum le spunea domnul parinte romanii se ridica ...se trezesc si isi vor lua orasul inapoi din mana hotilor si politicienilor corupti cum ii avem in Gherla ...care prin minciuna si pscaleala au pus mana pe el. Si totusi de la tine domnisoara Iulia aveam pretentii...cum iti permite Iulia? Cum poti sa vorbesti asa cu un preot de la egal la egal atat mie cat si tie ne-a fost profesor...esti cumva sluga in partid si promovata de PSD? Speram inca...ca NU! Nu vreau sa cred ca ti-ai pierdut bunul simt ar fi o rusine ... Sper ca prin asta sa nu fi pierdut multi sustinatori ca pe mine m-ai uimit

    sus(15)sus(0)
 3. sSe pare ca cei din conducerea acestui oras caruia i se mai spune si municipiu pur si simplu isi bat joc de noi si de banii publici si se pare ca va trebui sa mergem cu totii peste ei Nu se poate atata incompetenta la conducerea acestui oras Nu se poate atata bataie de joc la adresa locuitorilor acestui oras Cine se cred acesti taietori de frunze la caini ? Asteptam ca aceasta mana de psd-isti sa ne ditruga acest frumos orasel asa cum psd-eul a distrus o tara intreaga ? Lasati oameni buni timiditatea la o parte ca ramanem fara oras !

  sus(59)sus(1)
 4. Cel mai slab primar și cel mai slab consiliul local din istoria orașului!!! O adunătura de loaze!

  sus(56)sus(0)
 5. În continuare sa credeți că cetățeni au votat consilierii și primarul să facă " planul ( mă rog pulanul ) "cu strazile ... E clar că sunt interese + este un fiul satului din Gherla de origine ( as zice că fiul p...) în Cluj care se ocupă cu arhitectura și care nelocuind in zonă vede ceea ce lui îi place + are adepți - deci .... AM MUȘCAT-O
  Greu de schimbat ceva dar dacă se ia atitudine se poate .Cu școala aceeași poveste - dacă se mai iau în Ministerul educației masuri de genul minim 5 pentru liceu oricum trimitem copii in Europa ca muncitori necalificați , așa că care școleri ???

  sus(26)sus(0)
 6. Ma asteptam ca autorul articolului sa specifice de ce a lipsit primarul de aceasta intalnire cu cetatenii ! Care- problema ? Se da ranit, se ascunde de cetateni , se simte cu musca pe caciula ? Poate are vreo problema importanta pt orasul asta. O explicatie totusi ?!

  sus(19)sus(0)

Lasă un răspuns