taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
sedinta consiliu local gherla vot consilieri

Sedinta cu discutii aprinse la rectificarea bugetului. S-a cerut relocarea de bani de la ADP la liceul „Ana Ipatescu” – VIDEO

Ultima sedinta a consiliului local Gherla, desfasurata la sfarsitul lunii octombrie, a provocat discutii aprinse intre consilierii locali si primar. La rectificarea bugetara, consilierul Andrei Hiticas a propus un amendament prin care o suma de bani sa fie transferata de la serele ADP catre liceul „Ana Ipatescu” si Gradinita „Casuta Fermecata”.

La bugetul local Gherla a fost alocata, printr-o adresa a DGFP Cluj, suma de 364.000 lei din sume defalcate din TVA pentru plata hotararilor judecatoresti la unitatile de invatamint, 40.000 lei pentru asistentii personali, 174.000 lei din sume defalcate din TVA pentru echilibrare si 74.000 lei din cote defalcate din impozitul pe venit.

Printr-o hotarare a Consiliului Judetean Cluj din 2014 s-a transferat suma de 1.239.000 lei de pe obiectivul de investitii „Modernizare lotul 5 de strazi” pe obiectivele modernizare lotul 4 de strazi – 526.000 lei, reparatie capitala gradinita Arici Pogonici – 113.000 lei si modernizare lotul 1 si 3 de strazi – 600.000 lei.
Bugetul activitatilor autofinantate s-a rectificat cu suma de 188.000 lei la piata, pentru reparatii curente platforma si mese din fibra de sticla, astfel bugetul va fi in suma de 9.212.000 lei.

Consilierul Andrei Hiticas a propus ca liceului „Ana Ipatescu” sa-i fie alocati 90.000 de lei pentru plata chiriei, iar 20.000 de lei sa primeasca gradinita din parc pentru parchetarea salii de sport. In acelasi timp s-a reprosat faptul ca ADP planteaza panselute in prag de iarna si ca aceasta actiune nu este prioritara.

Primarul Marius Sabo a criticat propunerea, sustinand ca banii de la ADP vor permite plata salariilor pentru aproximativ 70 de angajati.

Consilierul Paul Mahalean a propus un alt amendament, propunand un premiu pentru sportiva Boca Denisa, care a obtinut de curand titlul de campioana mondiala la karate.

Modalitatea de aplicare a celor doua amendamente a fost disputata minute in sir, cu argumente pro si contra. Primarul a propus ca premierea sportivei sa se faca la Zilele Municipiului, asa cum se procedeaza in fiecare an. Viceprimarul Ioan Neselean a propus consilierilor sa contribuie fiecare cu o suma pentru premiere.

In cele din urma, cele doua amendamente au fost votate majoritar de consilieri.

imagini video: SomesTV

 

sus(12)jos(29)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns