taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
gherla primarie spital medic

Secția chirurgie a spitalului are acum doi medici, în curând operații laparoscopice, ce planuri sunt pentru spital și policlinică – VIDEO

La sediul primăriei Gherla a avut loc joi prezentarea noutăților de la spitalul municipal Gherla și a planurilor pentru perioda următoare.

În legătură cu acreditarea spitalului, primarul Ovidiu Drăgan a anunțat că recent a sosit o adresă din partea ANMCS, prin care unitatea a fost încadrată la gradul 5 și s-a prelungit cu cel mult 12 luni intervalul de timp în care se prelungește procedura de acreditare, astfel încât spitalul să fie încadrat la un nivel mai bun. Drăgan a apreciat că nu va fi o misiune ușoară, dar că se speră ca la finalul intervalului, spitalul ar putea să fie încadrat cel mult la gradul 3.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

Noul director medical Claudia Albăstroiu a vorbit despre necesitatea serviciilor medicale deficitare din spitalul municipal. În urma organizării unui concurs, secția chirurgie are acum doi medici. Alături de medicul Raluca Stoian va activa medicul specialist în chirurgie generală dr. Constantin Iordache. Ambii sunt doctori tineri, pregătiți în Clinica Chirurgie III Cluj-Napoca.

Între noutăți a fost menționată achiziția unui aparat laparoscopic, care va permite intervenții la Gherla, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să meargă la Dej sau Cluj-Napoca. Deja s-au deschis liste pentru înscrieri, iar din luna martie se estimează ca acest tip de operații să fie efectuate în oraș.

Tot între planurile pentru perioada următoare, se dorește angajarea a doi medici pediatri, care să permită o mai bună deservire a pacienților la secția de Pediatrie.

În ce priveste policlinica, s-a amint că aici sunt multe spații goale, care ar putea fi folosite pentru cabinete de oftalmologie, ortopedie, cardiologie și chiar pneumologie. Un alt proiect de viitor ar viza mansardarea clădirii, care să permită o și mai largă extindere a serviciilor medicale, iar lucrările ar putea fi realizate prin accesarea de fonduri europene.

Medicul chirurg Raluca Stoian a remarcat o creștere a solicitărilor în situații de urgență pentru secția chirurgie. Ea și-a manifestat deschiderea spre o mai bună colaborare cu medicii de familie.

Cei prezenți au dat asigurări că există un interes crescut față de oferirea unor servicii de calitate la spitalul municipal și i-au îndemnat pe locuitorii din Gherla și din zonele arondate să apeleze cu încredere și fără teamă la personalul medical.

La final, primarul Ovidiu Drăgan și-a declarat susținerea pentru spital, în măsura posibilităților. „Nu se poate face totul peste noapte, dar spitalul va beneficia de tot sprijinul nostru”.

video în continuare

sus(25)jos(13)

Lasă un răspuns