taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
biserica parascheva gherla preot

Seară duhovnicească în parohia Gherla IV, în Duminica Sf. Ioan Scărarul

Duminica Sfântului Ioan Scărarul a fost un prilej de mare bucurie pentru credincioșii Parohiei „Sf. Cuv. Parascheva” Gherla IV, care au participat într-un număr mare la o seară duhovnicească, anunță Radio Renașterea.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia întâlnirii Cercului Preoțesc Gherla. Invitat special a fost Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Dimitrie Irimia, de la Catedrala Reîntregirii din Alba-Iulia, care a vorbit pe tema: „Misiunea preotului și apostolatul credincioșilor în societatea românească contemporană”. Părintele Dimitrie, pornind de la misiunea sfântă și responsabilă a păstorului sufletesc, într-o societate desacralizată și secularizată, a argumentat că mirenii au nu doar dreptul, dar și obligația de a participa la misiunea Sfintei Biserici, mărturisind pe Hristos în orice loc și timp. În urma vorbelor pline de înțelepciune ale părintelui Dimitrie Irimia s-a confirmat un marele adevăr: că preoții trebuie să îi facă pe credincioși să aibă o conștiință clară a misiunii lor și că aparțin Sfintei Biserici, dar și că au de îndeplinit un apostolat în Biserică și în lume.

A urmat un dialog deschis bazat pe întrebările credincioșilor legate de realitățile vieții duhovnicești și de felul în care se cuvine creștinilor să răspundă la toate provocările societății noastre.

S-a dezbătut și subiectul „pastorația tinerilor din Biserică și din afara Bisericii” , cu o trecere în revistă a pericolelor familiei contemporane: avortul, divorțul, infidelitatea, dependențele, dictatura biometrică sau înregimentarea elecronică a familiei,  care „atentează asupra libertății și demnității creștinului în zilele noastre”.

foto: radiorenașterea.ro

sus(11)jos(14)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Cam prea mare ofensiva bisericii cu tot cu popi asupra societății .NU SUNTEM STAT RELIGIOS .!Dar avem conducători prea ,,duşi la biserică" pentru voturi.

    sus(14)sus(10)

Lasă un răspuns