hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ploaie gherla autogara

Se strică vremea – vin ploi torențiale, vijelii, grindină. De când se încălzește din nou

După câteva săptămâni cu vreme bună și foarte bună, chiar de vară, urmează un val de ploi abundente.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că începând de marți, 15 mai, ora 12 și până miercuri, ora 14, vremea se strică dramatic.

Specialiștii ANM spun că în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15-25 l/mp.

COD GALBEN

Mai multe județe din România sunt sub cod galben de ploi abundente, începând de marți, de la ora 18, până miercuri dimineață la ora 9.

Județele vizate sunt Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Alba, jumătatea vestică a județului Suceava, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți și Olt.

In seara zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Vremea în următoarele două săptămâni

Până vineri, 18 mai, temepraturile din timpul zilei nu vor depăși 20-23 de grade în Transilvania, iar dimineața vor fi cel mult 7-11 grade.

Apoi vremea se va încălzi ușor, astfel încât de duminică, 20 mai, temperaturile maxime vor atinge 24-25 de grade, iar cele nocturne vor fi de 10-11 grade, valori care se vor menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta aproape în fiecare zi. Ploi pe arii extinse și local mai importante cantitativ se vor înregistra în jurul datei de 15 mai.

sus(0)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns