taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla autogara innorat

Se schimbă vremea, se anunță furtuni, cu vânt, fulgere și grindină pe alocuri

Luni a fost cea mai caldă zi de până acum din 2020, cu 28 de grade la umbră la Gherla, Dej și Cluj-Napoca. În sudul țării s-au depășit 30 de grade, cu 33 de grade la Zimnicea și Bechet.

Începând de luni seara, vremea se schimbă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, valabilă până marți dimineața la ora 9. Local, în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70-80 km/h.

Pentru ziua de marți s-a emis cod galben, valabil de la ora 9 până la ora 23. În Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București), vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

Deşi vor fi modificări de la o zi la alta, media temperaturilor va fi apropiată de normalul acestei perioade din an, cu unele zile mai răcoroase, în special în nordul regiunii, dar şi cu temperaturi peste cele obişnuite, în sud şi vest.

Pe timpul zilei vor fi medii de 20-24 de grade, chiar mai ridicate joi și sâmbătă. Nopțile și diminețile se înregistra în medie 7-10 grade, mai scăzute în dimineaţa de miercuri, câdn vor fi în medie 4-7 grade.

Probabilitatea de ploi locale, în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică, va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor, dar în special în 12, 14 şi 17 mai.

foto: arhiva

 

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns