taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
copac rupt zapada gherla parc

Se rup copacii și cablurile electrice din cauza ninsorilor, blocuri de zăpadă amenință de pe acoperișuri, fără apă în fântână la Silivaș – FOTO

A venit iarna adevărată, cu zăpadă abundentă, dar au apărut și problemele. Pe lângă drumurile pe care se circulă tot mai greu, au început să se rupă copacii și crengile, iar la marginea orașului, firele de electricitate. Acoperișurile sunt încărcate cu zăpadă, iar blocurile de omăt stau să cadă în capul trecătorilor.

Luni seara s-a rupt un copac pe strada Fizeșului, care a căzut peste șosea. Au intervenit cu drujbele pompierii de la SVSU Gherla, angajați ai ADP Gherla, echipajele de la compania de electricitate.

În jur de 6 ore au rămas fără curent electric luni seara locuitorii de pe strada Tudor Vladimirescu, din cauza problemelor apărute. Tot câteva ore bune au stat în frig luni dimineață și consumatorii de pe strada Liviu Rebreanu.

În oraș, copacii au început să cedeze sub greutatea zăpezii. În parcul mare al orașului s-au rupt bucăți din copaci. Lângă biserica Sf. Nicolae, crengile groase au căzut pe trotuar și peste bănci.

Un cititor care s-a plimbat luni noaptea prin parcul mare a povestit că se auzeau copacii cum pârâiau înfiorător. „N-am avut curaj să merg pe alei, de frică să nu cadă un copac peste mine, mai bine m-am dus pe dig. Cred că ar fi mai bine să se interzică accesul total în parc până se liniștesc ninsorile, e pericol!”, crede cetățeanul.

La Școala Nr. 1 au fost solicitați încă de luni pompierii pentru a da jos de pe acoperiș zăpada adunată. În apropiere de școală, lângă o trecere de pietoni, marți dimineața au fost sesizate ruperi de crengi din copaci.

Un brad s-a rupt în noaptea de luni spre marți și la liceul Ana Ipătescu, lângă școala mică. Și aici au intervenit pompierii de la SVSU Gherla. Alți copaci încărcați de zăpadă, în curtea liceului dinspre șoseaua principală, au fost scuturați pentru a nu pune în pericol copiii care ies în pauză.

La Silivaș a fost necesară alimentare cu apă, după ce oamenii au anunțat că nu mai pot folosi fântâna din sat.

galerie foto: imagini din oraș, după patru zile de ninsoare

galerie foto gherlaMarți la amiază, un echipaj al pompierilor acționa cu drujbele în pădurea de lângă deal, în apropiere de strada Livezii, unde sunt copaci rupți, căzuți peste firele de electricitate. „Acționăm cu trei oameni, dar operațiunile sunt îngreunate, zăpada este aproape până la genunchi”, a declarat Petru Mihuț, șeful SVSU Gherla.

Situații asemănătoare sunt în întreg județul Cluj. La Cluj-Napoca au fost cazuri de copaci și crengi rupte, căzute peste mașini sau peste drumuri. Pe strada Fântânele, un copac a rupt o conductă de gaz. În cursul nopții, la Turda a căzut la pământ un cablu electric. Echipajele de intervenție ale ISU Cluj sunt pe teren pentru a rezolva problemele apărute.

Meteorologii spun că deocamdată ninsorile se opresc, dar începând de miercuri va fi din ce în ce mai frig, astfel că pe timpul zilei nu vor fi mai mult de -4 grade, până vineri. Noțile vor fi și mai reci, cu valori care se vor apropia de -10 grade.

foto primită de la Viorel, marți înainte de amiază, în parcul mare al orașului

sus(5)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns