taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor mariflor gherla locuri de munca sofer angajare dej cluj
gherla carantina

Se ridică carantina la Gherla, la cât a scăzut rata Covid și ce restricții rămân valabile în continuare

După o lună de carantină la Gherla, restricția urmează să fie ridicată.

La zi, rata de incidență a cazurilor de Covid-19 în oraș este tot în scădere și a ajuns la valoarea de 5,17 cazuri pozitive la 1000 de locuitori.

„Având în vedere scăderea ratei incidenței în municipiul Gherla, precum și analiza de risc a DSP, nu se mai impune prelungirea carantinei. Aceasta urmează să fie ridicată joi, 3 decembrie 2020, ora 05”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. „Mulțumesc tuturor înțelegere, chiar daca a fost o perioadă foarte dificila și îndemn pe mai departe la responsabilitate, așa cum de altfel suntem datori cu toții în această perioadă”.

Astfel, începând de joi, deplasările vor fi interzise doar în intervalul orar 23-05. Ele vor fi permise doar pentru motive urgente și cu declarație de propria răspundere.

Angajații vor trebui să prezinte adeverință de la angajator sau legitimație de serviciu, pentru a-și justifica deplasarea.

Magazinele nu vor putea fi deschise după ora 21, față de 20, cât a fost în perioada de carantină. Aceste magazine vor putea fi deschise cel mai devreme la ora 05.

Grădinițele, școlile și liceele vor funcționa în continuare în scenariul 3, cu cursuri doar online.

Terasele vor putea fi deschise, cu condiția să îndeplinească condițiile de „spațiu  deschis”. De asemenea, se redeschid saloanele de înfrumusețare – frizeriile. Își vor putea relua activitatea și unitățile de primire turistică.

În continuare nu se vor putea organiza evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, etc., în spații închise sau deschise, cum ar fi saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Întrucât rata este peste 3 la mie, sălile de jocuri de noroc, cinematografele, sălile de spectacole rămân închise.

Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

Restricțiile de mai sus au intrat în vigoare la data de 9 noiembrie 2020 și sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile, adică până pe 8 decembrie. În funcție de evoluția pandemiei la nivel național, restricțiile urmează să fie ridicate sau prelungite.

Mai multe detalii despre restricțiile încă în vigoare, mai jos.

Reguli anti Covid care intră în vigoare în toată România, de luni, ora 0

foto: arhiva

sus(19)jos(51)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

 1. Da la 5 dimineața o fi ziuă? , sau la 23? Poate între 21 și 22 Iunie.
  Poate ni se explică în "Va Continua"...
  Cred că avem noroc cu alegerile, da să nu cobim ca se supăra Arafattu !

  sus(2)sus(1)
  • Da s-a corectat, - nu mai trebuie adeverinta de la angajator chiar și în timpul zilei, deci , nu trebuie sa demisionăm sa putem circula ziua!
   Mai se greșește la redactare și în guvern nu numai în articole dar e varianta bună. Nu știu cum se spune în Siria Mulțumesc! - sunt variante : Franceză, Arabă, Engleză, poate Idiș...
   Plecăciune după alegeri!

   sus(1)sus(1)

Lasă un răspuns