taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
minge fotbal teren

Se reia fotbalul amator, FRF acceptă acum testele rapide Covid pentru jucători

O decizie mult așteptată a fost luată joi de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului. Echipele de jucători vor putea intra pe teren după efectuarea testelor rapide, care presupun o cheltuială mult mai mică pentru cluburi față de testele PCR, obligatorii până acum.

De asemenea, FRF a anunțat reluarea fotbalului amator, o veste bună, dar care vine târziu pentru a începe campionatul de fotbal al ligilor a IV-a și a V-a, amânat din toamna trecută.

Cel puțin la Gherla, începerea campionatului ligii a IV-a nu este luată în considerare în acest moment, dat fiind  timpul scurt rămas la dispoziție, dar și cheltuielile suplimentare pe care le-ar presupune în acest moment pentru Clubul Sportiv Atletic Olimpia Gherla, spune președintele clubului, Kilin Csaba.

Noile măsuri sunt însă binevenite pentru jucătoarele noastre, care activează în liga a III-a a fotbalului feminin.

Noul protocol al FRF precizează că noile teste vor trebui făcute doar în unități avizate de Ministerul Sănătății, iar în acest moment, se încearcă găsirea unei soluții convenabile pentru ca testările rapide ale fetelor să fie efectuate la Spitalul municipal din Gherla.

Noile protocoale de desfășurare ale competițiilor sportive au fost publicate de FRF, iar acestea fac referire la condițiile detaliate care trebuie respectate la meciurile de fotbal. În continuare, accesul publicului la meciuri va fi interzis. Accesul jucătorilor în incintă, a staff-ului tehnic, a personalului auxiliar se va putea face doar în urma unui triaj epidemiologic.

Înainte de meciuri, echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) și pentru Liga 1 la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției.

Testele pentru depistarea infecției cu virusul Sars-CoV-2 prevăzute în protocol sunt considerate valabile numai dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul Ministrului Sănătății numărul 1.513/2020.

Testarea jucătorilor, a staff-ului tehnic, staff-ului medical, și a personalului de suport implicat în activitatea echipei (prezent în cantonament și la meciuri) se va face după cum urmează:
– T1 – cu 2 zile înainte de primul meci;
– T2,3,4…din 14 în 14 zile dacă se folosește metoda RT-PCR / T2,3,4…din 7 în 7 zile, dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autoritățile sanitare responsabile;

Orice club care nu îndeplinește cerința testării va fi considerat ca neprezentat la meci.

Testarea arbitrilor se face după cum urmează:

  • T0 – cu 2 zile înainte de vizita medicală obligatorie;
  • T1,T2,3,4…din 14 în 14 zile, dacă se folosește metoda RT-PCR / T1,T2,3,4…din 7 în 7 zile dacă se folosesc alte metode de testare aprobate de autoritățile sanitare responsabile;
  • Dacă vreunul din arbitri dezvoltă simptome COVID-19 se izolează și se testează RT-PCR/test antigen rapid;
  • Se vor testa toți arbitrii ce pot fi delegați în intervalul cuprins între două testări;

În cazul unui test pozitiv pentru un arbitru, brigada din care a făcut parte se oprește de la delegări, iar ceilalți colegi ai arbitrului găsit pozitiv sunt retestați RT-PCR/test antigen rapid la 7 zile de la posibilul contact cu acesta. În situația în care un arbitru este considerat contact direct, acesta va urma normele sanitare în vigoare/ impuse de DSP.

Testarea delegatului de joc se va face cu două zile înainte de cea a jocului, dar nu mai mult de o dată în interval de 7 zile calendaristice.

Testarea ofițerilor de control doping delegați pentru meciuri se va face cu 2-3 zile înainte de meci, dar nu mai mult de o dată în interval de 7 zile calendaristice.

Dacă, în orice moment, una dintre persoanele menționate dezvoltă simptome COVID-19, aceasta se izolează și se testează RT-PCR/test antigen rapid.

Persoanele pozitive SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestate timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepţia persoanelor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. În cazul persoanelor pozitive, pentru a-și putea relua activitatea, se vor trimite la adresa medical@ frf.ro adeverințe cu mențiunea “vindecat începând cu data de…”, sau teste RT-PCR negative după 14 zile de la primul test pozitiv.

sus(0)jos(3)

Lasă un răspuns