taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar
gherla carantina jandarm sofer declaratie

Se prelungește carantina la Gherla

Deși toate semnele arătau că începând de joi se va ridica carantina la Gherla, prefectul Mircea Abrudean a anunțat miercuri seara că se impune prelungirea cu încă șapte zile.

„Din păcate vom prelungi încă 7 zile. Din analiza INSP reiese că nu putem ridica acum restricțiile. S-a intrat în carantină cu o rată de 8 la mie, am ajuns la 12 și acum suntem la 7,5, iar riscul e încă ridicat”.

Hotărârea CJSU Cluj nr. 92 din 25 noiembrie 2020

Având în vedere evaluarea analizei de risc a comunității din municipiul Gherla, efectuată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și avizată favorabil de Institutul Național de Sănătate Publică prin avizul nr. 216/25.11.2020, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr. 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 26.11.2020, ora 05.00, a măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020 și prelungită prin Ordinul Șefului DSU nr. 4.660.011 din 18.11.2020.

Din analiza măsurilor privind carantina zonală se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor, iar acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Rata de incidență cumulata a cazurilor de infectare este în prezent de 7.19 la 1000 de locuitori, în vizibilă scădere față de 10,38/1000, când s-a prelungit carantina zonală pentru 7 zile. Acest lucru indică o ameliorare vizibilă a situației, dar trebuie acordată în continuare atenție evoluției cazurilor în zonă și avut în vedere faptul că gradul de ocupare a locurilor COVID-19 din spitalele din județ este unul mare.

Este delegat Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Cluj pentru transmitere la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a documentelor necesare, în vederea emiterii Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru prelungirea pe o perioadă de 7 zile, a măsurii de carantinare zonală pentru municipiul Gherla, din județul Cluj.

sus(22)jos(402)

3 comentarii

 1. Cu ce dracu sa revii un NU da scris cu litere mici adica nu ?
  Pe principiul Abrudane Nici Nu Stii - o sa se vada rezultate politic in procentele la vot,ca in rezultate medicale acelasi zbici din .....
  Daca mergi la doctorul de familie pentru ORICE te trimite sa iti faci test ca daca iesi ia 200 de RON de pozitiv,orice procedura medicala=test , ca norocu ca daca in familie se testeaza doar unul pe restul numai izolarea-i vindeca - or fi sanatosi , sau poate o fac cu masca in familie ...Dupa care verifici gradul real de pozitivare si vezi ca 80% nu au avut de fapt COVID.Tare NU ? Si mai iau si in deradere boala care chiar e grava -- ca nu e mare lucru.Da cu asa grad de succes final la testare poti sa faci boala de 10 ori , noroc ca sa nu fie probleme pe pozitivi nu mai se fac teste 3 luni .
  Nu ai zice nimic daca nu ai vedea cum se tine cu dintii sa nu se carantineze unele zone si cum compara un sat cu un oras la statistica . INS - Pul...
  Asteptam / Si ne ingrasam .!

  sus(16)sus(5)
 2. Nu iesim noi veci din carantina cat timp politia din oras nu-si face treaba si nu amendeaza cetatenii care se plimba fara masca sau vanzatoarele din magazine au toate masca sub nas.

  sus(5)sus(6)

Lasă un răspuns