hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ninsoare gherla masina trafic

Se anunță ninsori puternice, de când vin și cât țin

Spre sfârșitul săptămânii sunt anunțate căderi de ninsori serioase, avertizează meteorologii.

Începând de sâmbătă și până duminică, inclusiv, sunt așteptate ninsori consistente în cea mai mare parte a Transilvaniei, inclusiv în județul Cluj.

Prognozele meteo arată că vor cădea cantități însemnate și că nu este exclusă lapovița și formarea de polei pe drumuri.

In aceste condiții, șoferii sunt atenționați ca la plecarea de acasă să fie dotați cu cauciucuri de iarnă, să se aștepte la condiții de carosabil acoperit și la dificultăți în trafic.

In ce privește temperaturile, acestea vor fi cuprinse atât pe timpul zilei, cât și al nopții, între -1 și 1 grad Celsius.

Lapovița și ninsoarea ar mai putea reveni la începutul săptămânii viitoare, în zilele de luni și marți.

ACTUALIZARE

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ninsori, lapoviță și polei, începând de vineri seara de la ora 19 și până duminică la ora 18. Meteorologii spun că în acest interval, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

COD GALBEN

De vineri de la ora 23 și până duminică la ora 18, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25-3 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45-5 km/h.

COD PORTOCALIU

De sâmbătă dimineața de la ora 6 și până duminică la amiază, n județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-7 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

sus(17)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns