hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa

spital gherla

Se anunță grevă generală în sănătate. Sindicaliștii SANITAS: „Așa nu se mai poate!”

Salariile au fost date peste cap în sistemul de sănătate, după aplicarea noii legi. Conform informațiilor de la sindicatele afiliate SANITAS, există două categorii de angajați – medici și asistenți medicali, al căror salariu a crescut, în proporții diferite, însă există cel puțîn șapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume care ajung până la 1300 lei.

„Am salariu de 1.500 de lei, după 22 de ani de muncă. Așa nu se mai poate!”, spune o angajată TESA. „O îngrijitoare ia mai mult decât mine și nu mi se pare normal. Trebuiau să mărească salariile cu puțin la toată lumea și ar fi fost mulțumiți toți. Așa, unii au zeci de milioane, alții au rămas cu buza umflată. Sunt niște discriminări foarte mari, iar cei care au luat decizia asta nu s-au gândit că doctorul care ia 10.000 de lei sau mai mult nu poate lucra fără infirmiere, îngrijitoare, chimiști, biologi, personalul TESA. Toți sunt legați unii de alții!”

Discriminările generate de noul sistem de salarizare, precum și promisiunile guvernanților de a acoperi pierderile salariale – promisiuni făcute și neonorate, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest ale sindicatului SANITAS.

Membrii Consiliului Național al SANITAS au decis joi programul de proteste pentru perioada următoare. Pe 26 aprilie este anunțat un miting organizat în București. Începând din 20 aprilie se definitivează și se centralizează listele de semnături pentru declanșarea grevei generale.

Pe 7 mai are loc o grevă de avertisment, între orele 9 – 11, iar pe 11 mai se anunță grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială din România.

Principalele revendicări ale federației Sanitas sunt modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creșteri salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

sus(5)jos(8)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns