hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon fotograf gherla dej cluj craciun

„Scrisori de dragoste” pe parbriz pentru șoferii care parchează aiurea – poliția locală vrea să facă ordine

De câteva zile, şoferii care şi-au parcat maşinile pe unde au apucat s-au trezit cu „scrisori de dragoste” pe parbriz. Așa sunt numite mai nou înştiinţările lăsate de poliţişti, în lipsa proprietarului.

Poliţia locală Gherla a primit recent împuternicire de la consiliul local: pot da amenzi pentru parcarea autovehiculelor în locuri nepermise.

Poliţiştii s-au pus pe treabă, iar acţiunea a început săptămâna trecută. Pe strada Gheorghe Şincai, în spatele catedralei armeneşti, au fost luate în vizor maşinile parcate pe sensul opus de mers, dar şi cele găsite în apropierea unui indicator care interzice oprirea.

Acţiuni asemănătoare au avut loc în Piaţa Libertăţii, pe strada Avram Iancu, în zona gării și la piaţa agro-alimentară.

Câteva zeci de avertismente au fost lăsate sub ştergătoare, pentru şoferii care au parcat în locuri interzise, pe treceri de pietoni ori pe trotuare. Proprietarii maşinilor au fost invitaţi apoi la primărie pentru a semna un proces-verbal.

amenda politia locala gherla

„Încercăm să facem ordine”, spun poliţiştii. „Am dat avertisment scris pentru început, însă data viitoare vom fi nevoiţi să le dăm amendă celor care nu respectă regulile.”

Amenzile pentru astfel de abateri sunt cuprinse între 200 şi 400 de lei.

„Unii au înţeles că nu e bine ce fac, alţii au făcut scandal, că de ce tocmai pe ei i-am luat în vizor, iar alţii chiar au sărit cu ameninţări”, au mai povestit poliţiştii.

Deocamdată la Poliţia Locală Gherla activează doar cinci poliţişti şi un şef, iar concursurile pentru ocuparea posturilor sunt în curs de organizare şi desfăşurare.

sus(42)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

6 comentarii

 1. 1.In fata Cinematografului,sta parcata o masina Dacia albastra (fara numere de inmatriculare) de zeci de ani.Domnii cu amenzile au vazut-o?
  2.Trebuie revizuita parcarea din centru,din fata de la cofetarie-ceasornicarie.Nu se poate sa faci o trecere de pietoni de 20 metri latime cand sunt asa putine locuri de parcare.Acolo i-am vazut pe domnii cu amenzile....cica tot acel spatiu unde de regula gherlenii parcheaza masinile,e trecere de pietoni.Cum e posibil asa ceva? D-nul Primar stie de acest lucru?...sau cineva vrea sa se umfle in pene ca poate da amenzi?

  sus(26)sus(5)
 2. Ca de obicei in Romania prima data taiem capul apoi vindecam piciorul.Adica nu ai unde parca masina dar primesti amenda pt parcare neregulamentara.Oricum cei nesimtiti si cu tupeu tot asa vor parca cu amenzi cu tot.

  sus(16)sus(2)
 3. Au trecut aprox. 2 luni de cand am ridicat problema "parcarilor". Am sugerat in Consiliul Local sa gaseasca solutii pentru posibilitatea de a parca in centru, am si inaintat o idee, dar desigur raspunsul este NU SE POATE. Am sugerat sa renuntam la o parte din panselute in favoarea parcarilor, pe str. Bobalna ( principala ). Oricum panselutele nu pot fi admirate atata timp cat sunt parcate masini pe trotuar si pe marginea drumului.

  sus(29)sus(6)
  • Ar fi multe solutii dar in acest oras fiecare face ce vrea nu ce trebuie.Foarte multi cetateni refuza sa-si plateasca parcarea din simplul motiv ca sunt smecheri...In cartierul autogarii este plin de masini"uitate"de ani de zile.Ar trebui ridicate si duse la fier vechi...dar cine sa faca asta?????!!!!!

   sus(11)sus(1)
 4. Acuma cativa ani apareau periodic amenzi pe masinile parcate cum intrai de pe 1 Dec. 1918 pe Sincai, continuau amenzile cum faceai stanga pe Stefan cel Mare si Piata Unirii, pe urma coborau pe Baritiu unde se opreau brusc inaintea celei mai obturate intersectii din oras, cea cu Closca. De masini ale unor cetateni de rang superior . Adica ce vreau sa spun, pe medicii stomatologi si pe notarii care isi pot permite o amenda, ca au totusi alte sume prin buzunare , nu-i amendam dar pe muritorii de rand, da..?! Cine imparte domnule egalitatea, moralitatea, legea in orasul asta..?! Bubu' si Gliga..??! Deci ma umfla rasul..:)) !!
  Nu, nu am fost amendat dar ma deranjeaza cand vad oamenii tratati diferit desi legea e una pt toti..!!

  sus(23)sus(0)

Lasă un răspuns