taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
gherla strada hasdatii bloc case masini

Scrisoarea deschisă a locuitorilor de pe strada Hășdății, după respingerea proiectului privind noul bloc de locuințe

Votul consilierilor de la ultima ședință de consiliul local, legat de construirea unui bloc de locuințe pe strada Hășdății, nu a fost unul întâmplător. 

Pentru a treia oară pe ordinea de zi, proiectul a fost respins din nou, iar locuitorii din casele de pe strada respectivă au răsuflat din nou, ușurați. Votul a fost unul la limită, 10 (3 împotriviri și 7 abțineri) la 9. Un singur vot ar fi putut să schimbe finalitatea.

După ce au aflat vestea favorabilă lor, locuitorii de pe strada Hășdății au adresat o scrisoare deschisă cetățenilor orașului, dar și consilierilor locali.

***

Dragi concetățeni,

Pentru că mulți dintre dumneavostră urmăresc de ani de zile cu mult interes telenovela construirii de blocuri în cartierele de case și distrugerea cu nepăsare a unor zone frumoase ale orașului nostru – după principiul cum vor mușchii mei – vă anunțăm cu mare bucurie că acest sistem de a construi pentru un câștig rapid, fără a se ține seama de locuitorii acelor zone, de intimitatea și investiția lor și nu în ultimul rând de aspectul zonelor respective (declarat cu îngăduință inestetic de însuși șeful Biroului de Urbanism al Muncipiul Gherla), este pe cale de a se sfârși. Proiectul construirii de blocuri, început cu ani în urmă pe strada Hășdății și declarat ilegal de către instanță, s-a dorit a fi continuat, în ciuda opoziției rezidenților străzii respective și a oprobiului tuturor cetățenilor orașului pentru asemenea practică.

Dar, din fericire, deși pus pentru a treia oară în ședința de consiliu, proiectul nu a trecut. Vă reamintim că la întâia votare, consilierii l-au respins în mod unanim, iar la cea de-a doua punere în discuție, doar consilierii PSD au votat favorabil construirii blocurilor.

Cu toate că la a doua încercare, dl. primar a declarat public că proiectul nu va reveni pe ordinea de zi, renunțându-se la el, l-a propus din nou, pe 28 mai 2020. Puțin ne interesează motivul pentru care dl. primar nu și-a respectat cuvântul, dar ne-ar fi plăcut să știm că ne putem baza pe cuvântul primului om al orașului nostru. Spre bucuria noastră, și de aceasta dată, consilierii, de fapt, o parte dintre ei, PNL, UDMR, PMP, au fost de partea dreptății, a cetățenilor și a nevoilor lor. Au văzut că dincolo de hârtii, proiecte, clădiri și bani, sunt oamenii.

Suntem mândri și le aducem mulțumire acelora care nu au uitat că votul care i-a adus în consiliul orașului Gherla înseamnă încredere – încrederea cetățenilor, apărarea intereselor lor, o viziune armonioasă asupra orașului, și nu un loc pe liste electorale menite să le ridice statusul social. Doamnele și domnii consilieri, prin votul lor de susținere, au dovedit că își merită locul în fruntea orașului, că nu au ajuns acolo din greșeală, că modernitatea nu înseamnă a construi blocuri oriunde, oricând, oricum, că respectă proprietatea privată și pe cetățenii urbei.

În 28 mai 2020, deși sub presiune, consilierii au avut curajul de a vota oamenii cu nevoile, durerile și speranțele lor, nu s-au lăsat intimidați de amenințări și presiuni, și-au asumat locul și motivul pentru care sunt consilieri ai orașului și dorința ca Gherla să devină ceea ce poate fi – o mândrețe de oraș.

Pentru toate acestea,
doamnelor și domnilor consilieri
VĂ MULȚUMIM!

sus(731)jos(6)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns