hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

biblioteca anunt gherla

Scrisoare deschisă primarului din Gherla

Nemulțumit de faptul că biblioteca municipală e închisă de multă vreme, un cetătean al orașului a ales să adreseze o scrisoare deschisă primarului din Gherla.

Stimate domnule primar, onorată administrație locală,

Suntem concetățeni, chiar vecini cu unii dintre dumneavoastră, însă este normal ca în vâltoarea vieții să ne cunoaștem și-atât. Cu diferența că dumneavoastră sunteți mai cunoscuți, întrucât ați candidat la funcțiile pe care acum le dețineți, iar eu sunt un cetățean obișnuit care v-a votat și v-a lăsat să faceți ceea ce ați făgăduit să faceți mai bine ca alții.
Eu am preferat să citesc. La fel și fratele meu, nepoata și tata. 
Și am ales să am răbdare cu străzile, cu Spitalul sau cu Policlinica (Doamne, cum arată Policlinică aia…) sau cu școlile din oraș. Le vine la toate rândul, știți dumneavoastră mai bine, fiindcă aveți puterea, timpul și datoria.
Eu am preferat să citesc și să nu fiu atent la voi. Și, să ne-nțelegem, nu sunt vreun geniu nedescoperit, ci doar un simplu cetățean cu o plăcere normală.
Constat însă că Biblioteca municipală este la fel de inaccesibilă ca aproape tot ceea ce aveți dumneavoastră în administrare. Ați închis-o anul trecut să zugrăviți și a rămas așa până azi, refuzandu-ne în acest fel – domnule primar – plăcerea pe care am ales-o, de a trăi într-o realitate imaginată de vreun autor și care e la fel că cea promisă de dumneavoastră la alegeri: virtuală! Realitatea ne-a rămas, ori asta apare diferită de promisiuni, așa că ne determinați să fim atenți la dumneavoastră! Iar asta, va asigur, nu vă este în avantaj, întrucât ne obligă să ne amimitim că nu demult, viața unui copil la Gherla era sub interesul personal al administrației locale: amintiți-va de cazul tânărului care era să moară strivit de copacul căzut peste el în parcul orașului, sau de cel care era să se înece în lacul din același parc. Însă să fie clar: vina aparține administrației locale, nu nouă că, vezi-Doamne am ales pe proprie răspundere să ne plimbam prin parc (scria pe tăblițe la intrare), într-o încercare a adminstrației de a se exonera de orice răspundere. Nimic nu s-a schimbat de atunci de când Gherla era subiect de știri, dimpotrivă. Ne îndreptăm într-o direcție greșită, iar eu acum va văd pentru că dumneavoastră m-ați făcut atent. Și nu am altă alegere acum decât să mă revolt, să strig și să mă împotrivesc până când veți simți că noi suntem aici și că trebuie să ne dați socoteală!
Voi fi atent la voi, e tot ce mi-a rămas acum! Și pentru o zugrăveală și un amărât de vot nesemnificativ, așa voi face eu, mama și tata. 

Seica Erika

Biblioteca municipală din Gherla a fost închisă în urmă cu doi ani, pentru inventar. Apoi s-a trecut la lucrarile de amenajare a spațiului extins după ce a încorporat și sediul fostului PDL, iar apoi s-a trecut la dotarea cu mobilier nou.

biblioteca anunt gherla
biblioteca anunt gherla
sus(113)jos(16)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Te apreciez,dar vreau să-ți spun că lupta cu proștii e inutilă și îți sacrifici din timpul tău. Orice spune-m noi ca cetățeni,pt. Ei nu contează,doar sunt buricul Gherlei,,,încă"

    sus(51)sus(0)
  2. Ipotetic,daca cei cu functii carora le adresati aceasta scrisoare ar fi intrebati spontan cind si care a fost ultima lor carte citita,va asigur ca raspunsul este usor de anticipat. Deci…..ce sa mai asteptam ? Acestia si altii ca ei apar ciclic cu alte promisiuni inaitea alegerilor. Calitatea lor se vede.
    Mi-a facut placere sa citesc aceasta scrisoare. Cu bun simt, la subiect, calitate in formulari fara pierderea caracterului critic.

    sus(30)sus(0)

Lasă un răspuns