taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
scoala 1 gherla

Școala Nr. 1 se închide pentru modernizare, elevii mutați în alte locații

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 care participau până acum la cursuri în sala de clasă vor studia în alte locații. Unitatea își suspendă activitatea pentru lucrările de modernizare.

Din luna februarie au început lucrările la construcția noii săli de sport din curtea școlii, iar constructorul a solicitat unității de învățământ să elibereze spațiul pentru demararea lucrărilor la mansardarea școlii. În prima fază va avea loc decopertarea acoperișului.

Primele schele au fost montate deja, iar pentru siguranța copiilor și eliminarea oricărui pericol de accidentare, conducerea școlii a luat decizia mutării tuturor cursurilor în alte spații. Este vorba despre săli de clasă la școala de pe strada Romană (4 clase) și la sediul școlii de pe strada Dragoș Vodă (5 clase).

foto: sediul de pe strada Romană

scoala 1 gherla strada romana

Directorul Liliana Pop spune că anterior, sălile de clasă au fost pregătite corespunzător. „La sediul de pe strada Romană s-a renovat tot, s-au turnat șape, s-a montat parchet, s-a zugrăvit. Pe strada Dragoș Vodă s-au amenajat sălile de curs pentru desfășurarea  în bune condiții a lecțiilor. Suntem un caz fericit, spre deosebire de alte școli aflate în aceeași situație, pentru că am avut spații disponibile, iar desfășurarea online a cursurilor pentru clasele din ciclul gimnazial ne-a permis să putem gestiona foarte bine situația”.

foto: sală de clasă pregătită pentru elevi la sediul de pe strada Dragoș Vodă

scoala 1 gherla sala clasa dragos voda

În cursul săptămânii trecute s-au făcut mai multe transporturi de bănci spre noile locații, cu sprijinul ADP Gherla.

„Copiii merită cele mai bune condiții pentru învățământ, iar noi ne străduim să le oferim aceasta. Le mulțumim părinților pentru înțelegere, s-a creat un oarecare disconfort prin mutarea claselor, dar lumea a înțeles că s-a procedat așa pentru ca în scurt timp, elevii să beneficieze de o școală modernă, dotată pentru secolul XXI. Termenul final de execuție a lucrării este 1 noiembrie 2021”, mai spune directorul.

De curând s-a lansat și site-ul școlii, http://scoala1gherla.ro, care cuprinde informații utile pentru elevi și părinți.

vezi pe același subiect

Au început lucrările la noua sală de sport de la Școala Nr 1, urmează mansardarea clădirii, cum va arăta – VIDEO

sus(13)jos(7)

Lasă un răspuns