gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
clubul copiilor gherla concurs mestesug

Școala de vară Micii Meșteri Mari, pentru copiii din Gherla și din împrejurimi

Copiii din Gherla și din localitățile învecinate au din nou ocazia de a participa la o serie de activități educative și creative, în cadrul proiectului „Școala de vară Micii Meșteri Mari”.

Acesta este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla, Rotary Club Gherla și Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla.

În perioada 1-6 iulie 2024, între orele 9-13, la Palatul Copiilor Cluj – Structura Gherla, tinerii vor putea descoperi diverse meșteșuguri tradiționale, prin intermediul atelierelor specializate, care includ pictură icoană pe sticlă, modelaj în lut și olărit, metaloplastie, pictură pe lemn, confecționat podoabe din mărgele, dar și atelier de gastronomie.

Această inițiativă are ca scop promovarea culturii tradiționale și transmisiei meșteșugurilor către tânăra generație. Prin intermediul proiectului „Școala de vară Micii Meșteri Mari”, copiii au oportunitatea de a învăța și dezvolta abilități, sub îndrumarea coordonatoarei proiectului, prof. Daniela Katona și meșterii populari: Onișor Cîmpean, Mariana Selin și Anamaria Molnar.

„Școala de vară Micii Meșteri Mari” reprezintă un parteneriat solid între comunitatea locală și instituțiile implicate și reflectă angajamentul comun față de educarea tinerei generații, punând accent pe valorile culturale și patrimoniul artistic local. Prin aceste activități se dorește cultivarea, în rândul tinerilor, a aprecierii pentru tradițiile și meșteșugurile care definesc identitatea culturală.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns