taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
muzeu clubul copiilor gherla

Şcoala de vară „Micii meşteri mari” la final, cu festivitate

Într-un cadru sărbătoresc, la Muzeul de Istorie a Municipiului Gherla a avut loc miercuri la orele amiezii festivitatea de încheiere a proiectului Şcolii de vară „Micii meşteri mari”.

Cu această ocazie au fost expuse publicului, în cadrul unei expoziţii organizate în curtea intrerioară a muzeului, cele mai reuşite lucrări – podoabe, mărgele, cusături, icoane, lucrări din lut, realizate de cei 60 de copii participanţi la această ediţie a Şcolii de vară, o acţiune artistică reuşită. Timp de două săptămâni, copiii cu vârste de 4-18 ani timp s-au inițiat și și-au dezvoltat aptitudinile în arta meșteșugurilor.

Bilanţul şcolii de vară a fost prezentat şi de managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieş, care a avut cuvinte de laudă la adresa organizatorilor şi a copiilor, un merit incontestabil în buna derulare a taberei revenind prof. Daniela Katona de la Clubul Copiilor Gherla, inițiatorul și coordonatorul proiectului.

La eveniment a mai fost prezent consultantul artistic Marinela Zegrean Istici, primarul Ovidiu Drăgan, părinți și copii, îmbrăcați în costume populare tradiționale.

Daniela Katona a mulțumit tuturor pentru implicare și pentru sprijinul primit în derularea activităților proiectului și a înmânat diplome copiilor participanți și celor care au fost alături pentru reușita școlii de vară.

Cu ocazia evenimentului, în curtea muzeului s-a desfăşurat un program artistic oferit de Grupul folcloric „Colindiţa-Zestrea”, coordonat de Constantin Istici.

La finalul activității a fost prezentat şi un film documentar despre obiceiurile şi tradiţiile populare din zonă, realizat de CJCPCT Cluj.

Szekely Csaba

sus(10)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?