taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
casa de cultura gherla

Şcoala Artelor Gherlene, talentele din nou pe scenă la Casa de Cultură

În sala mare a Casei Municipale de Cultură Gherla a avut loc pe 23 mai spectacolul de muzică populară „Şcoala Artelor Gherlene”.

Tradiţionala manifestare culturală de primăvară, aflată la ediţia a VII-a, s-a derulat în cadrul evenimentului „Anul 2019 – Anul tradiţiilor la Şcoala de Arte Cluj”, organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” – Cluj-Napoca, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Gherla şi Casa Municipală de Cultură din localitate.

În cadrul spectacolului au evoluat cei 23 de elevi ai Cursului de canto popular, coordonat de Ioan Dordoi. Sub conducerea corepetitorului Emil Mihaiu, cursanţii gherleni au susţinut un adevărat concert de muzică populară, cu un repertoriu deosebit de bogat, în prim plan figurând frumoasele cântece populare de pe Câmpie şi Valea Someşului.

Toţi elevii anilor I, II şi III au fost la înălţimea aşteptărilor, dar neapărat trebuie amintite câteva nume care s-au  remarcat atât prin nivelul de interpretare, cât şi prin valoarea repertoriului abordat. Aceştia sunt Ovidiu Varian, Maria Leoca, Petru Ţentian, Bogdan Găbudean sau Delia Iuşan, cu toţii din anul III, elevi care dau dovadă de mult talent. Unii dintre ei colaborează cu mult succes cu diferite formaţii artistice profesioniste şi de amatori. Cu toţii au învăţat lucruri teoretice şi practice, figurând pe afişele mai multor spectacole folclorice organizate sub egida Casei Municipale de Cultură Gherla.  În anul de învăţământ 2018-2019 au susţinut mai multe reprezentaţii în comun cu elevii cursului de canto popular din municipiul Dej, coordonat de cunoscutul interpret de muzică populară Felix Gălan.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(12)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns