mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
petru maior gherla scoala altfel

Şcoala Altfel, o săptămână plină la Liceul Teoretic ”Petru Maior” – FOTO

Pentru elevii liceului „Petru Maior” din Gherla, vineri, 22 decembrie,  a început mult aşteptata vacanţă de iarnă, după o săptămână încarcată de evenimente şi activităţi, în cadrul programului Şcoala Altfel.

În ultima săptămână de școală, elevii şi profesorii au fost împlicaţi în activităţi menite să le stimuleze creativitatea – ateliere de creație, exerciții de autocunoaștere, să-i îndrume în alegerea unei cariere sau să-i ajute în alegerea unei universități, prin vizite de studiu la USAMV, UTCN, Muzeul Farmaciei Cluj, Planetariul și Muzeul de Mineralogie din Baia-Mare.

galerie foto: imagini din săptămâna Scoala Altfel

galerie foto gherlaEducația financiar-bancară și antreprenoriatul nu au fost neglijate: elevii au vizitat Banca Națională din Cluj-Napoca și au primit vizita unor specialiști în domeniu.

O importanță aparte a fost acordată istoriei în general și istoriei locale în mod special, prin vizionare de filme și vizite în centrul istoric al orașului.

Săptămâna Școala Altfel a fost, în același timp, un prilej de relaxare și descoperire. Elevii au vizitat, alături de profesorii lor, centre istorice și culturale, precum și târgurile de Crăciun, specifice perioadei. Că a fost vorba de München, Salzburg, Viena, Sibiu, Alba-Iulia, Timișoara, Vatra-Dornei, Baia Mare sau Cluj-Napoca, elevii au luat parte cu același entuziasm la activitățile propuse, lăsându-se pătrunși de spiritul iernii, într-o atmosferă de bucurie și comuniune sufletească.

După o perioada de acomodare, elevii clasei a V-a au avut ocazia să-și pună în valoare aptitudinile, umorul, cunoștințele, spiritul ludic și de competiție, în cadrul spectacolului-concurs ”Crăciunul boboceilor”, organizat special pentru ei de elevii clasei a VII-a.

Cu toții știm că sărbătoarea Crăciunului nu este un simplu sezon, ci o stare de spirit, iar elevii liceului ”Petru Maior” știu că adevăratul spirit al sărbătorii înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi compasiune din plin.

Acesta este motivul pentru care, joi 21 decembrie 2017, ei au organizat un târg caritabil. Prăjiturelele, podoabele de Crăciun, felicitările, toate realizate de ei cu ajutorul părinților, au fost vândute pentru a-i ajuta pe cei vitregiți de soartă.

De asemenea, au fost făcute donații la unități de tip familial, centrul de zi ”Micul Prinț”, la alte persoane și familii nevoiașe din Gherla și împrejurimi.

foto: imagini de la spectacolul de Crăciun

galerie foto gherlaLa final de program Școala Altfel, elevii au participat la serbarea școlii. Derulată sub denumirea „Crăciunul la noi și pretutindeni”, artiștii și spectatorii au fost introduși în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin frumoasele colinde tradiționale românești, dar și prin la fel de iubitele cântece de Crăciun internaționale, intonate în engleză și franceză.

Nu trebuie omisă nici aplaudata scenetă „Aspirină și piramidon” sau tradiționala și simpatica ”turcă”.

Și pentru că de Crăciun nicio casă nu trebuie să rămână necolindată, serbarea s-a încheiat cu îndrăgitele colinde interpretate din suflet de colidătorii ATCOR, coordonați de preot protopop Paul Isip.

sus(8)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns