taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
carantina gherla

Scandal la noul centru de carantină din Gherla, înființat pentru cei reveniți din străinătate – VIDEO

Mai multe persoane venite din străinătate au început deja să fie aduse în carantină la Gherla, ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică, prin primării, încheie contracte cu deținătorii de astfel de spații, pentru a asigura necesarul de locuri în această perioadă.

La Spitalul de recuperare de pe strada Fizeșului din Gherla s-a înființat un astfel de centru de carantină, în urmă cu o săpătămână.  Primele persoane venite din străinătate au fost aduse aici în cursul nopții trecute și pe parcursul zilei de vineri.

izoleta gherla carantina

Vineri seara spiritele s-au încins. Mai multe persoane, venite din străinătate cu mașinile, au fost conduse pe strada Fizeșului, dar aici au refuzat să intre in interior. Ele au reclamat condițiile „de spital” de la centrul din Gherla, față de alte persoane, care au fost trimise în carantină la hoteluri.

Au fost discuții aprinse și negocieri aproape o oră cu forțele de ordine, care, pentru a ține situația sub control, au cerut întăriri. Pentru a-i liniști pe oameni, s-a propus să le fie arătate condițiile din camere.

„Fiți înțelegători, că de aici nu puteți pleca”, li s-a transmis nemulțumiților. În cele din urmă, persoanele au fost de acord să intre la spațiile de cazare..

video în continuare

imagini primite de la Andreea și Cătălin

Frică între oameni: „Ne-au adus boala la Gherla!”

Nemulțumirile se înmulțesc pe strada Fizeșului. Cei care locuiesc la casele din apropiere sunt nemulțumiți că la doi pași de porțile lor sunt persoane suspecte de a fi infectate. De la garduri, toți privesc cum mai vine câte un transport. Oamenii se tem pentru sănătatea lor, dar mai ales a rudelor în vârstă, unele cu afecțiuni medicale, care sunt cele mai vulnerabile în fața virusului. Unii se gândesc chiar să își mute părinții sau bunicii cât mai departe, pentru a-i feri de îmbolnăvire.

Orașul vuiește deja în legătură cu noul centru de carantină, iar localnicii se gândesc cu groază că persoanele care lucrează la centru ar putea intra în contact cu persoane infectate și apoi să aducă virusul în comunitate.

Centrele de carantină sunt păzite de jandarmerie, pentru a se asigura că cei din interior nu părăsesc locația. Personalul de deservire din aceste centre – femei de serviciu, bucătărese, personalul de intreținere, nu are voie, în teorie, să intre în contact cu persoanele carantinate. Dar oamenii din oraș suspectează că e doar o chestie de timp până se va întâmpla neprevăzutul.

jandarmerie carantina gherla

Managerul centrului de carantină din Gherla dă asigurări că s-au luat toate măsurile pentru a evita o posibilă răspândire a virusului – VIDEO

sus(24)jos(187)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

5 comentarii

 1. Cei din carantină ar vrea la 5*...poate se cred în concediu! Vecinii cred că ar vrea sa fie întrebați de autorități daca sunt de acord, se cred pe Lună! Să își vadă fiecare de treabă, aia cu statul in carantină și ăilalți cu respectarea deciziilor autorităților, deoarece nu au ce comenta că nu e pe proprietatea lor.Undeva trebuie sa se facă și centrele astea, iar spitalul respectiv câștigă și el un ban cinstit cu cazarea carantinatilor.

  sus(53)sus(44)
  • Inchirierea spitalului respectiv cu scop de a carantina persoane suspecte de a purta Covid-19 s-a facut printr-un parteneriat DSP-primaria Gherla-antreprenor local, nu s-a facut prin impunere . Astfel primaria Gherla si antreprenorul local si-au dat mana si au creat un focar pandemic intr-un oras care avea zero cazuri confirmate. Din acest motiv am sa sanctionez la vot intreaga echipa actuala a primariei si a consiliului local si promit ca nu am sa mai cheltui nici 10 bani de acum inainte in business-ul apartinand acestui antreprenor si nici in celelalte business-uri asociate lui( stie el care sunt) si de asemenea am sa indrum toti cunoscutii sa procedeze la fel.

   sus(84)sus(14)
 2. D.S.P. prin intermediul primariei a incheiat sau nu un contract cu spitalul Eurotrat pentru cazarea persoanelor repatriate!?! Aveam un oras cu zero cazuri confirmate iar politicienii de mucava locali, nevertebrati si total lipsiti de simt civic orientat spre comunitatea care i-a investit cu votul lor impreuna cu un asa-zis antreprenor local pentru care se pare ca banul conteaza mai mult decat membrii comunitatii din care face parte si-au dat mana si au adus pandemia in orasul nostru. Contractarea acestor spatii nu se face obligatoriu deci DSP nu poate impune asta asa ca n-o motivati astfel ca nu va tine...toata gloata de politicieni inapti si limitati din primaria Gherla s-au gudurat pe langa forurile superioare doar cu scopul de a-si asigura pozitii viitoare si si-au batut joc de viitorul orasului si linistea cetatenilor sai.E doar chestiune de timp pana va erupe in oras di va fi doar din vina partilor implicate. Astfel va informez ca incepand din acest moment ati pierdut definitiv si iremediabil sustinerea mea ca cetatean, in orice context si orice situatie viitoare de asemenea si Eurotrat si business-urile asociate m-au pierdut definitiv ca si client si cred ca orice cetatean al orasului caruia ii pasa de aceasta comunitate si care gaseste satisfacator acest oras ar trebui sa sanctioneze dur si imediat dar si pe termen lung atat primaria cat si consiliul local al orasului dar si antreprenorul iresponsabil si toate afacerile lui astfel incat sa intelegeti ca v-ati batut joc de comunitatea care v-a investit sa ii reprezentati

  sus(100)sus(12)
  • Prevederi din HG nr. 201/2020
   (2) În vederea punerii în aplicare a prevederilor art. 2 alin. (7) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19 stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

   (3) În vederea punerii în aplicare a prevederilor art. 2 alin. (7) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, identificarea și stabilirea spațiilor pentru carantină se realizează cu sprijinul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București.

   Oricine care intelege textul va intelege si situatia creata. Restul poate comenta orice

   sus(6)sus(18)
 3. Atentie la personalul care lucreazå pentru cei carantinati... cred cå si ei ar trebui så fie intr-un fel de carantina pentru a tåia legåtura potentialului virus cu orasul....l

  sus(65)sus(2)

Lasă un răspuns