taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
indicator combustibil

Scandal după un meci din liga V, reprogramat din cauza unui indicator de combustibil defect, cu acuze de fals de la Bonțida

S-au încins spiritele în liga V la fotbal, Zona Gherla. Din partea FC Bonțida s-au lansat acuze de fals în documente, după ce Comisia de disciplină a hotărât reprogramarea meciului cu Progresul Nireș.

Pe scurt, duminică, 3 noiembrie, era programat meciul etapei a XII-a în liga V, iar la Bonțida trebuia să se joace meciul dintre echipa locală și Progresul Nireș. Anterior, reprezentanții echipei din Nireș au solicitat FC Bonțida amânarea jocului, dar nu au primit acordul.

Duminică la ora meciului, Comisia Teritorială de Fotbal Gherla a fost înștiințată despre faptul că microbuzul care transporta echipa din Nireș la Bonțida a rămas fără motorină lângă Gherla, iar ulterior s-au prezentat documente și acte doveditoare în acest sens.

Situația a stârnit o reacție virulentă la Bonțida. „Ei nu au mers niciodată cu niciun autocar în deplasări, doar cu maşinile personale. În condiţiile în care tu niciodată nu foloseşti mijloc de transport în grup, cum acesta ţi se strică? Există la regulament şi posibilitatea unui caz fortuit de nedisputare a unui joc, dar niciun avocat nu cred că va considera rămânerea în pana prostului drept un caz fortuit. Noi am deplasat întreaga echipă la meci, acum trebuie să-i ducem din nou într-o zi de miercuri, lucrătoare. Oricum, indiferent de rezultatul de pe teren, nu accept batjocura. O să mă adresez comisiilor din cadrul AJF Cluj, iar ulterior o să fac plângere penală pentru fals şi uz de fals asupra emitentului acelor documente. Ne vom prezenta miercuri la meci, vom juca, dar nu pot accepta ca cineva să-şi bată joc de mine şi de prietenii mei, care îşi lasă familiile pentru a veni la meci într-o zi de duminică. Am şi eu copil, care acceptă că nu sunt lângă el pentru o pasiune, dar pasiunea este pentru fotbal, nu pentru batjocură”, a declarat organizatorul de competiţii al Bonţidei, Adrian Fechete, potrivit cjsport.ro.

A doua zi, comisia de disciplină a hotărât reprogramarea meciului, cu mențiunea că Progresul Nireș  este obligată la plata cheltuielilor pentru organizarea primului joc, respectiv transport arbitri și asistență medicală delegată. Aceeași echipă este obligată la plata baremului și plata asistenței medicale la jocul reprogramat și este sancționată cu avertisment.

ajf cluj hotarare progresul nires fc bontida

„Noi am luat această hotărâre conform regulamentului”, a explicat Pal Leon, președintele Comisiei Teritoriale de Fotbal Gherla și membru în comisia de disciplină. „La articolul 14 din regulament se precizează: cluburile pot invoca uun caz excepțional în situația întârzierii/neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive (…) numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport rutier), prin care se constată situația de excepție și cauzele sale (situații si/sau intervenții de urgență imposibil de prevăzut sau de deservit). La dosarul cauzei este obligatoriu să se prezinte foile de parcurs emise pentru deplasările la joc și contractul de servicii de transport. În această situație, în funcție de probele prezentate, organul jurisdicțional competent va hotărî, după caz, reprogramarea jocului respectiv (…)”

„Progresul Nireș a prezentat  documentele prevăzute în regulament, iar noi am luat decizia prevăzută în astfel de situații”, a declarat Pal Leon. „Noi nu avem cum sa verificăm dacă mașina lor a plecat din Dej sau ce s-a întâmplat pe parcurs. Pe baza actelor legale primite, am luat hotărârea de reprogramare a jocului. Situația produsă duminică este o premieră, de când sunt eu președinte nu am mai întâlnit un astfel de caz, să rămână fără motorină. Dar cazuri cu mașini stricate au mai fost”.

Între documentele prezentate de Progresul Nireș pentru justificarea situației s-a aflat un contract de transport dintre asociația sportivă din Nireș și o firmă de transport din Dej, încheiat la 31 mai 2019 și valabil de la 1 iunie 2019 până la 31 decembrie 2019. Pe foaia de parcurs a autovehiculului care a transportat echipa de la Nireș, întocmită pe 3 noiembrie la ora 12, este precizat traseul Dej – Nireș – Bonțida – retur, are confirmarea stării tehnice prin se confirmă că autovehicul este în stare bună de circulație la plecare. Pe același document s-a înscris plecarea din Dej la ora 12,30. Tot pe foaia de parcurs apare și o notă a șoferului, în care se menționează că „La ora 13,15 mașina s-a oprit în mers, în apropiere de Gherla”.

La comisia de disciplină a fost înaintată și o Foaie de constatare defecțiuni, întocmită de firma de transport. „S-a constatat că mașina care efectua cursa în data de 03.11.2019 pe ruta Dej – Nireș – Bonțida – retur a rămas fără motorină. Cauza: indicare greșită a nivelului de combustibil”.

De cealaltă parte, responsabilii de la Progresul Nireș apreciază ca inexplicabilă îndârjirea cu care se dă această adevărată luptă. „Bonțida au 5 puncte peste noi, noi avem șanse foarte mici în campionat. Am câștigat sezonul trecut, ei l-au câștigat pe cel anterior. Este o competiție ca oricare alta, dar prea multe patimi strică. E de fapt o luptă pentru o cupă și o minge de fotbal.  Din partea cealaltă am avut parte nu o dată de ostilitate, și nu este vorba despre suporteri. Este dreptul lor să facă ce vor. Noi respectăm regulamentul și hotărârile și ne vom prezenta la meci civilizat”.

Meciul dintre cele două echipe a fost reprogramat pentru ziua de miercuri, 6 noiembrie, de la ora 14.

În clasamentul ligii a V-a Zona Gherla, FC Bonțida este poziționată pe primul loc, cu 30 de puncte, din 11 meciuri. Urmează în ordine Zorile Buza, cu 27 puncte din 12 meciuri, Luceafărul Orman cu 25 puncte din 12 meciuri și Progresul Nireș, cu 25 de puncte din 11 meciuri.

sus(6)jos(3)

Lasă un răspuns