hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gherla biserica armeneasca

Sărbătoarea Sfintei Familii la Biserica Armenească, cu oaspete din Koln

O slujbă religioasă de rit romano-catolic săvârşită în Catedrala Armenească din Gherla a fost dedicată Zilei Mondiale a Sfintei Familii.

Gazda slujbei de duminică a fost preotul paroh al Bisericii Romano-Catolice Gherla, Küsmödi Attila, iar celebrarea slujbei a revenit preotului József Lukács din Köln, aflat de mai multe ori în anii trecuţi în mijlocul creştinilor catolici din Gherla.

In cuvântul său, oaspetele din Köln s-a referit la importanţa familiei în viaţa de toate zilele, scoţând în evidenţă şi rolul copiilor în mediul familial. Ca o coincidenţă, chiar în timpul slujbei a fost botezat micuţul Kristóf, astfel încât comunitatea romano-catolică din Gherla a mai crescut cu un mic creştin.

La sfârşitul slujbei, toate familiile prezente în lăcaşul de cult din centrul oraşului, unde se săvârşesc acum şi slujbele romano-catolice, din cauza lucrărilor de reabilitare a bisericii franciscane, au fost chemate de cei doi preoţi în faţa altarului pentru binecuvântare.

În timpul slujbei a cântat corul Bisericii Romano-Catolice Gherla dirijat de Molnár Árpád, dar a fost prezent şi grupul vocal al comunităţii armeneşti condus de Molnár Anna.

Szekely Csaba

sus(12)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns