taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
roade alunis

Sărbătoarea Roadelor cu oaspeţi olandezi la Aluniş

Duminică a fost o zi mai deosebită la Aluniş, unde la Biserica Baptistă „Emanuel” a avut loc tradiţionala Sărbătoare a Mulţumirii, a Roadelor, cum se spune în popor.

Alături de creştinii din localitate, la biserica din vecinătatea Şcolii Gimnaziale s-au adunat și oaspeți din împrejurimi, dar şi o delegaţie formată din 14 creştini din localitatea olandeză Sliederecht.

Vizitatorii din Ţara Lalelelor au mai umblat pe meleagurile someşene cu ocazia diferitelor evenimente şi sărbători religioase, dar ei au depus şi multă muncă la construirea bisericii „Emanuel”. Cu toţii au fost salutaţi frăţeşte şi cu multă căldură sufletească de pastorul lăcaşului de cult, Cornel Fedor, care a vorbit despre semnificaţia acestei sărbători tomnatice, culesul roadelor câmpului, dar şi a roadelor mântuirii oamenilor. Acest lucru a fost subliniat şi în cântecele interpretate de membrii grupului olandez şi de tinerii veniţi din Răscruci, comuna Bonţida.

Oaspeţii şi gazdele au transmis şi un mesaj legat de importanţa acestui eveniment. Prietenii din Olanda au înmânat creştinilor din Aluniş drept cadou o inimă cu semnătura fiecărui membru al delegaţiei, simbol al iubirii, dragostei frăţești, un gest frumos al oaspeţilor din Sliederecht.

Cu prilejul evenimentului a fost amenajată şi o expoziţie cu produsele toamnei, aşa cum s-a procedat în ultima perioadă în toate bisericile din zonă.

Sărbătoarea de la Aluniş s-a încheiat cu o masă comună, de unde prietenii comunităţii baptiste din sat au plecat la Cluj-Napoca cu impresii dintre cele mai bune.

De câţiva ani mai multe grupuri de creştini olandezi sprijină acţiunile umanitare întreprinse de Fundaţia „Emanuel Ministry Romania”, dar ajută şi activităţile social-educative – alfabetizarea neştiuitorilor de carte din Hăşdate de lângă Gherla sau alte sate de pe Valea Someşului Mic. Anual se întorc cu mult drag la Aluniş, unde deja au mulţi prieteni şi unde au lăsat urme adânci în edificarea unor investiţii sociale şi religioase.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(10)jos(10)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns