taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
iclod sarbatoarea toamnei

Sărbătoarea Toamnei, cu cântec, joc şi voie bună la Iclod – VIDEO

O zi splendidă de duminică i-a aşteptat pe iclodeni şi pe oaspeţii veniţi din tot judeţul la tradiţionala manifestare culturală „Sărbătoarea Toamnei”, organizată de Primăria şi Consiliul Local Iclod şi Asociaţia Culturală „Dansatorii de pe Someş”.

Scena a fost amenajată de această dată în aer liber, în curtea Primăriei și împodobită de sărbătoare, cu fructe şi legume de sezon, totul aranjat în stil rustic, atrăgător.

Manifestările au fost deschise cu un serviciu religios, săvârşit de un sobor de preoţi, la Monumentul „Unirii”, urmat de depuneri de coroane.  Și-au adus omagiul administraţia locală şi consiliul local, parlamentarii Cornel Itu şi Horea Nasra, Consiliul Judeţean Cluj prin Remus Lăpuşan, Asociaţia Culturale „Dansatorii de pe Someş”, Biserica Ortodoxă din localitate. La festivitate au mai fost prezenţi Ioan Oleleu şi primarii comunelor Apahida şi Jucu, Grigore Fati, respectiv Valentin Dorel Pojar, dar şi mulţi invitaţi din Cluj-Napoca şi Gherla.

iclod sarbatoarea toamnei

La deschiderea oficială a marii sărbători de toamnă, primarul comunei Iclod, Emil Pîrţoc i-a salutat pe toţi cei prezenţi pe platoul din faţa Primăriei și a mulţumit locuitorilor comunei şi oaspeţilor pentru că au onorat în număr mare acest eveniment.

A urmat un bogat spectacol folcloric, susţinut de formaţiile „Tradiţii Ormănene” coordonat de Aurora Cozma, Grupul vocal „Sfântu Nicolae” a Bisericii Ortodoxe Iclod, Ansamblul folcloric „Dansatorii de pe Someş”, Grupul instrumental „Ceteraşii de la Gherla” condus de Gabi Bunea şi soliştii de muzică populară Ioana Roman, Roxana Suciu, Bogdan Găbudean, Ioana Maria Câmpean şi Ciprian Picovici.

Invitaţii speciali ai serii au fost cunoscuţii şi apreciaţii interpreţi de muzică populară Angela Rusu şi Ghiţă Munteanu.

Prezentatorul reprezentaţiei a fost solistul Raul Oltean, care a şi cântat câteva melodii frumoase de pe Valea Someşului.

Sărbătoarea toamnei de la Iclod s-a încheiat seara cu un impresionant foc de artificii, savurat din plin de sutele de oameni şi copii.

fotbal iclod

Tot duminică, pe Iclod Arena a avut loc meciul de fotbal din cadrul etapei a III-a din liga a IV-a dintre echipele Unirea Iclod şi Unirea Tritenii de Jos, încheiat cu victoria clară 5-1 (3-0) în favorarea gazdelor. La Iclod, sportul şi cultura şi-au dat mâna într-un mod fericit într-o zi de sărbătoare a comunităţii locale.

Szekely Csaba

sus(7)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns